Convenant ‘Grip op je knip’ voor RSD en Nieuw Lekkerland

10 mei 2010 om 00:00 Nieuws

REGIO - Woningbouwvereniging Nieuw Lekkerland en de Regionale Sociale Dienst en Kredietband AV (RSD) ondertekenen deze week het convenant ‘Grip op je knip’. Het doel van dit convenant is het vroegtijdig signaleren van huurders die in een moeilijke financiële situatie verkeren. Door vroeg in te grijpen bij betalingsachterstand, kan worden voorkomen dat mensen schuldproblemen krijgen.

De economische teruggang heeft tot gevolg dat veel mensen achteruit gaan in hun inkomen. Voor sommigen is de achteruitgang zo groot dat zij hun rekeningen niet meer op tijd kunnen betalen. En als er eenmaal schulden zijn, stapelen de problemen zich nog verder op door incassokosten. Dat kan worden voorkomen door zo snel mogelijk in te grijpen. Daarvoor is het noodzakelijk dat de problemen in een vroeg stadium worden gesignaleerd. Woningbouwvereniging Nieuw Lekkerland gaat hieraan meewerken door mensen met huurachterstand zo snel mogelijk door te verwijzen naar de RSD.

De afdeling Schuldhulpverlening van de RSD onderzoekt samen met de betrokkene hoe deze zijn schulden kan voldoen. Soms zijn enkele aanwijzingen voldoende om iemand zelf zijn problemen op te laten lossen. In andere gevallen is er meer hulp nodig en volgt een langer traject. Als dat het geval is, levert Woningbouwvereniging Nieuw Lekkerland opnieuw een bijdrage door het innen van de huur en de incassokosten op te schorten gedurende die periode.

Woningbouwvereniging Nieuw Lekkerland is de derde corporatie die gaat samenwerken met de RSD om schuldproblemen aan te pakken. De RSD hoopt dat meer corporaties volgen, want zij kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen en oplossen van schuldproblemen.

advertentie
advertentie