Hevige strijd tijdens Koninginnecross op De Belt

10 mei 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Op het motorcrosscircuit De Belt in Boven-Hardinxveld is op 30 april de jaarlijkse Koninginnecross gereden. Met ruim 140 motorcross-deelnemers, circa 25 bromfietsers en een paar honderd toeschouwers kijkt de organisatie terug op een geslaagd evenement.

Om 11:00 uur begon de training, de rijders krijgen dan een kwartier de tijd om de baan met de motor te verkennen en eventueel hun motor nog af te stellen zodat ze helemaal klaar zijn om de strijd tijdens de wedstrijd aan te gaan. Tijdens de trainingen was het nog regenachtig en op de meeste plaatsen glad maar tegen de tijd dat de wedstrijden begonnen kwam de zon erbij en werd de baan steeds droger. Rond de klok van 13:00 uur viel het starthek voor de eerste maal en gingen de coureurs van start. In alle klassen werd erg hard gereden, gevochten voor elke centimeter en is tot de finish gestreden voor een podiumplaats.

Na afloop van de wedstrijden zijn de kampioenen van deze Koninginnecross gehuldigd en ontvingen zij een mooie bokaal, een bos bloemen en een premie welke door het bedrijfsleven beschikbaar zijn gesteld.