Strijd en verleiding bij Denk en Zet

14 mei 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – Nog slechts twee ronden zijn er te gaan in de interne competitie bij Denk en Zet. De eerste twee podiumplaatsen zijn voor Wim Kalis en Peter de Hek, dat is zeker, maar om de derde plek wordt steeds fanatieker gestreden. Bij het ingaan van de dertigste ronde waren er drie kanshebbers. Ze damden alsof hun leven er van afhing.

De puntentelling in de interne competitie is wat ingewikkeld. Eenvoudig gezegd komt het erop neer dat remise of winst tegen een hoog geplaatste speler meer punten oplevert dan tegen een zwakkere broeder. Ad de Hek, de grootste kanshebber op brons, damde zich tegen Wim Kalis naar een fraaie remise. Wim Verschoor lonkt ook naar een podiumplek en viel fel aan tegen Arie Bakker. Deze verdedigde zich geraffineerd en verdiende de uiteindelijke puntendeling ruimschoots. Piet Trapman moest van Gertjan van Herwaarden winnen om zijn kansen op de derde plaats te behouden. Dat lukte hem na veel gepeins nadat Van Herwaarden in het eindspel een verrassende remisecombinatie miste.

Eef Stam., die zesde staat, probeerde Daaf van Wijngaarden enkele keren te verlokken tot mooi ogende, doch giftige zetjes. De man uit Binnendams weerstond echter alle verleidingen. Hij was zo wars van alle bekoringen dat hij in het late middenspel ook een aantrekkelijk remisevoorstel van zijn opponent afsloeg. Daar had hij even later toch spijt van, want na een klein foutje moest hij een schijf inleveren en in het vervolg kwam hij er niet meer aan te pas. Peter de Hek en Peter van Noordennen spanden zich niet bovenmatig in en remiseerden.

Overige uitslagen: Jan van Wijngaarden – Gerrit den Besten 0-2; Wim Huisman – Aart Romeijn 2-0; Dries de Hek – Wim Buijk 0-2; Sander Nederveen – Piet Verkaik 0-2; Fien de Jager – Jesse Gosker 2-0; Sam van de Herik – Daaf van Houwelingen 0-2.

Stand aan de kop: 1. Wim Kalis 816; 2. Peter de Hek 682; 3. Piet Trapman 571; 4. Ad de Hek 556; 5. Wim Verschoor 545; 6. Eef Stam 509.

advertentie
advertentie