Lezing over klederdracht Marken

15 mei 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De bijzondere klederdracht van Marken staat donderdag 3 juni centraal tijdens een lezing van Sary Maas in museum De Koperen Knop.

Op de expositie 'Sjaals - van streekdracht tot mode' zijn momenteel heel bijzondere sjaals te zien. Ook antieke exemplaren. Dat sjaals ook een belangrijk deel vormen van de klederdracht komt Sary Maas uitleggen. In een interview dat onlangs in een vakblad verscheen werd haar gevraagd wat haar meest favoriete textielstuk is, waarop zij antwoordde: ‘De witte bruidshalsdoek van Marken’. Dat wetende, belooft de lezing dus een heel interessante te worden.

Van huis uit is Sary Maas docente textiel- en handwerktechnieken. Zij is opgegroeid op Walcheren, waar ze als kind al genoot van de dracht die hier werd gedragen. Later breidde haar belangstelling zich uit naar andere streken van Nederland, zoals Axel en Staphorst, om uiteindelijk te blijven hangen bij Marken.

De aanvang is om 20.00 uur en het museum gaat om 19.30 uur open. De entree bedraagt € 5 (museumdonateurs € 4). Reserveren is gewenst. Dit kan in het museum (Binnendams 6, Hardinxveld-Giessendam), per e-mail koperenknop@planet.nl of per telefoon 0184-611366.

advertentie
advertentie