Themabijeenkomst over opvoeding van peuters

27 mei 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In het consultatiebureau van Rivas Zorggroep aan de Jac. Perkstraat in Gorinchem vindt dinsdag 15 juni een themabijeenkomst plaats over hulp bij de opvoeding van een peuter. Het thema is 'Ik ben groot en kan héél veel'.

Wanneer een kind zich ontwikkelt van baby naar kleuter vinden veel veranderingen plaats. Kinderen gaan op ontdekkingstocht: de afstandsbediening is opeens interessant speelgoed, de prullenbak wordt regelmatig omgekeerd en met de lippenstift van mama kunnen mooie tekeningen op de muren worden gemaakt. Soms zitten ouders met de handen in het haar, want opvoeden kan op deze momenten best lastig zijn.

,,Met deze themabijeenkomst bieden we ouders inzicht in de ontwikkeling", zegt Petra Verhaar van het consultatiebureau van Rivas. ,,We kunnen ouders deze avond ook handvatten bieden hoe zij met hun peuter kunnen omgaan. Zij kunnen rekenen op informatie en advies van deskundigen van Rivas over deze soms lastige leeftijdsfase van hun kind. Daarnaast kunnen ouders ook ervaringen uitwisselen."

De themabijeenkomst vindt dinsdag 15 juni plaats in het consultatiebureau aan de Jac. Perkstraat 1 in Gorinchem, van 20.00 tot 21.30 uur. Het is geschikt voor ouders van kinderen van 1 tot en met 3 jaar. Deelname is gratis. Voor aanmelden of informatie kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn via 0900-8440.

advertentie
advertentie