Toeristisch overstappunt in Hoornaar open

27 mei 2010 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - De tweede serie Toeristische Overstappunten (TOP’s) van het Groene Hart is gisteren in Hoornaar geopend. De openingshandeling werd verricht door gedeputeerde Martin van Engelshoven–Huls, wethouder Wout de Jong van gemeente Giessenlanden, burgemeester Huub van der Meer van gemeente Zederik, wethouder Ralf Krämer van gemeente Zederik en wethouder Trix van der Torren van gemeente Gorinchem. Met de TOP in Hoornaar zijn symbolisch ook een TOP in Ameide en een TOP in Gorinchem geopend.

Voorafgaand aan de feestelijke onthulling van de TOP in Hoornaar hielden wethouder Wout de Jong en gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls inspirerende speeches. Een select gezelschap van de veertig aanwezigen stapte, na de onthulling van de TOP in Hoornaar, samen met de gedeputeerde en enkele bestuurders op de fiets voor een fietstocht door de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, op weg naar de TOP in Ameide.

Met de TOP’s van Hoornaar, Ameide en Gorinchem is de eerste uitbreiding van het netwerk van TOP’s in het Groene Hart gerealiseerd. Eerder zijn TOP’s in Nieuwkoop, Nieuwpoort en Roelofarendsveen geopend. In de loop van 2010 en 2011 worden in het Groene Hart circa vijftien TOP’s geplaatst.

De TOP’s zijn bij uitstek een goed startpunt voor fietsers of wandelaars die van de natuur van het Groene Hart willen genieten. Een TOP is van afstand herkenbaar aan een groene stalen riethalm van 5,5 meter hoog. Bij elke TOP zijn informatiepanelen te vinden waarop de (bewegwijzerde) fiets- en wandelroutes in de omgeving zijn aangegeven. Een TOP is altijd goed bereikbaar per auto en voorzien van voldoende parkeergelegenheid.

Voor meer informatie over de TOP’s in het Groene Hart: www.topgroenehart.nl.

advertentie
advertentie