Rondrit met legervoertuigen

28 mei 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - 27 voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog met daarin ongeveer honderd passagiers maken zaterdag 5 juni een rondrit door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. De auto’s worden begeleid door politie en verkeersregelaars.

Deze rit wordt georganiseerd door stichting de Ark uit Hardinxveld-Giessendam in samenwerking met Philadelphia Zorg Zuidwest. Zij verlenen zorg in logeerhuis de Ark en logeerhuis de Parel in Groot-Ammers voor mensen met een (verstandelijke) beperking en anderen die zorg nodig hebben.

Het gezelschap vertrekt om 10.45 uur vanaf het terrein van BV Bouwmaatschappij Merwestreek aan de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam. Via de Nieuweweg en de Parallelweg gaat de tocht richting Boven-Hardinxveld, via Schelluinen, Hoornaar en Hoogblokland naar het Da Vinci College in Gorinchem (aankomst 12.00 uur). Hier bieden leerlingen, bijgestaan door leerkrachten, geheel kosteloos een lunch aan. Om 13.30 uur vertrekt de groep om verder te rijden via Arkel, Meerkerk, Noordeloos en Giessenburg naar Kaas- en Zuivelboerdrij Kuiper aan de Heideweg in Giessenburg. Het laatste stuk van de rit gaat via Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Wijngaarden en Sliedrecht weer terug naar Hardinxveld-Giessendam waar de passagiers om 16.00 uur hopen te arriveren. Ter afsluiting krijgen zij een lekker ijsje.

advertentie
advertentie