Ooievaarsloop in Groot-Ammers

31 mei 2010 om 00:00 Nieuws

GROOT-AMMERS - Voor de elfde keer vindt zaterdag 12 juni in Groot-Ammers de Ooievaarsloop plaats.

Deze loop is de vierde in een serie van zeven die samen het Univé Grote Rivieren Loopcircuit vormen. Het parcours van de Ooievaarsloop is één van de mooiste van de serie. Direct na de start de dijk op, daarna via de polders naar de Molenkade waar, meestal met tegenwind, de wipmolens worden gepasseerd. Vervolgens via de polder terug naar het dorp. Daarnaast is de loop met bijna driehonderd deelnemers aan de tien kilometer ook de grootste uit het circuit. De start en finish zijn nabij Sporthal de Reiger, Boomgaard 3, Groot Ammers. Hier zijn ook de kleed- en doucheruimtes.

Vorig jaar werd de Ooievaarsloop bij de mannen gewonnen door Thijmen Schouten. In de hitte was zijn tijd van 32:50 echter niet voldoende om het reeds vijf jaar oude parcoursrecord van Reinier Burgemeester (31:59) uit de boeken te lopen. Bij de vrouwen lukte dit wel; Petra Sloots won in 2009 in een nieuw parcoursrecord van 36:38. Zij wordt echter geplaagd door blessureleed en het is daarom uiterst onzeker of zij deze editie aan de start kan verschijnen.

De organisatie heeft van Schouten wel de toezegging dat hij dit jaar terugkomt om te proberen zijn overwinning te prolongeren. Verder worden ook andere lokale toplopers als Nabil Karimi (Msen), Fouad Fertoute (M35), Rene Stam en Hafid Chaaby (M45) en Arie van der Leun(M55) aan de start verwacht om hun leidende posities in het tussenklassement van het loopcircuit te verdedigen.

Bij de dames is het vooral een tweestrijd tussen Anne Zijderveld en Birgit Santiago-van de Heuvel (Vsen). In de overige categorieën behoren Frauke van Boekel (V35) en Cora Vlot (V45) opnieuw tot de favorieten, maar ook Marleen Zijderlaan kan een goede tien kilometer neerzetten.

De hoofdafstand is een tien kilometer wedstrijd- en prestatieloop die om 14.00 uur van start gaat. Tijdens de tien kilometer is er voor bedrijven en instellingen gelegenheid om met een team van maximaal vijf lopers mee te doen aan de bedrijvenloop. De drie snelste tijden worden opgeteld om het winnende team te bepalen.

Het overige programma omvat een een kilometer Jeugdloop (tot en met zes jaar en zeven tot en met negen jaar) om 12.30 uur, gevolgd door een twee kilometer Jeugdloop (tien tot en met twaalf jaar) om 12.45 uur en een vijf kilometer prestatieloop om 13.15 uur.

Voorinschrijven kan tot en met 8 juni via www.inschrijven.nl. Na-inschrijven is op de wedstrijddag zelf uiteraard ook mogelijk, in Sporthal De Reiger. De inschrijfkosten bedragen voor leden van de Atletiekunie: € 4 (bij na-inschrijving € 5) en voor de overige lopers / afstanden: € 5. Deelname aan de jeugdlopen is gratis. Inschrijven voor de bedrijvenloop kan alleen vooraf bij Aria Wuijster, 0184-662303, e-mail: ariawuijster@xs4all.

Voor de drie beste wedstrijdatleten in elke categorie is een geldprijs beschikbaar. Verder is tijdens de prijsuitreiking een verloting op startnummer zijn. Los daarvan wordt op basis van het startnummer ook weer een heer en vrouw bepaald, die aan het eind van het jaar kans maakt op een Run2Day-bon.

Het overige programma van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2010 omvat dit jaar nog drie lopen: op 26 juni de Lingewaalloop in Herwijnen (tien kilometer), op 9 oktober de Wim Hol Memorial in Papendrecht (tien EM) en op 23 oktober de Poort6-loop in Gorinchem (tien kilometer). Atleten die dit jaar aan minimaal vier lopen hebben deelgenomen ontvangen bij de laatste loop in oktober een mooie eindherinnering. Meer informatie op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

advertentie
advertentie