Vriendenschaar is de kluts kwijt

31 mei 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Voor de derde keer op rij heeft Vriendenschaar de behaalde promotie naar de Hoofdklasse niet kunnen opluisteren met een overwinning. Koploper Excelsior kon hierdoor op eenvoudige wijze het kampioenschap behalen. Voor tegenstander Kinderdijk stond de felbegeerde derde promotieplaats naar de Hoofdklasse nog op het spel en dat was in de wedstrijd te merken.

De weersomstandigheden waren goed, veel publiek was op het korfbalveld aan de Sluisweg aanwezig en de regioderby tussen Vriendenschaar en Kinderdijk is meestal goed voor een attractieve wedstrijd. Beide teams waren echter niet op dreef. Vriendenschaar lijkt niet meer op de ploeg die lang samen met Excelsior de koploper was. Kinderdijk had wel de inzet maar heeft met name in het dames-viertal te weinig korfbalkwaliteit en moet het met name hebben van de aanvallende acties van de heren. Aanvallend miste Vriendenschaar vooral de scherpte om de stugge Kinderdijk-verdediging te verschalken, waardoor het vooral in de eerste helft een zeer matige korfbalwedstrijd werd. Ruststand was 2-6.

De Mostert-formatie probeerde in de tweede helft beter in het spel te komen en kwam met name door Bert Verspuij en Johan de Rover terug in de wedstrijd. Aanvaller Tjeerd Putters die in de ploeg kwam voor de teleurstellende Menno Kop, schoot ook meteen raak, waarmee Vriendenschaar op 8-9 kwam en de bloemenploeg er weer in ging geloven. De routine van met name de Kinderdijk-heren zorgde echter voor rust en nieuwe scores in de slotfase van de wedstrijd , waardoor de overwinning van Kinderdijk niet meer in gevaar kwam. Eindstand 9-12.

Volgende week speelt Vriendenschaar de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Oranje Wit. De wedstrijd in Dordrecht begint om 15.30 uur.