‘Ballon van Buren tot Hellouw’

16 juni 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Een ervaring om niet gauw te vergeten. Vier bezoekers van een Peulenhof informatiedag hebben een ballonvlucht gemaakt, aangeboden door WBC Bouwgroep BV uit Winterswijk en Woningstichting Omnivera uit Hardinxveld-Giessendam.

Vrijdag 4 juni om ongeveer 17.15 uur kwam het bericht dat gekozen was om op te stijgen vanuit het Gelderse Buren. Door de verwachte windrichting kon niet worden opgestegen vanuit Hardinxveld-Giessendam. Om ongeveer 19.20 uur waren alle betrokkenen op de afgesproken plaats aanwezig. Eén uur nadat de aanhanger van het Betuwse Ballooning was geopend, klommen de passagiers (de heer Bouwman met schoondochter en mevrouw den Dekker met vriendin) aan boord en ging de vergrendeling eraf.

Enkele momenten later hing de PH-ENH boven de bomen en konden de passagiers het zonovergoten Buren vanuit de lucht aanschouwen. De vlucht ging in westelijke richting, over het station van Geldermalsen, het riviertje de Linge met links de rivier de Waal en rechts de rivier de Lek. Doordat de wind sterk afnam, ging de vlucht niet zo ver. Er was voorzichtig gedacht om in Hardinxveld-Giessendam of omgeving te landen, maar het werd Hellouw. Uiteindelijk werd een afstand afgelegd van zestien kilometer met een maximale hoogte van 750 meter.

De Peulenhof informatiedag is in september 2009 georganiseerd door Alblasserwaard Makelaars.

advertentie
advertentie