Floos Steehouwer wint ballonnenwedstrijd De Hoeff

16 juni 2010 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG – Tientallen ballonnen gingen 8 mei de lucht in tijdens de Boerenmarkt van de Hoeff in Giessenburg. Het was een ludieke actie van Syndion om de logeergezinnen meer onder de aandacht te brengen in de regio.

Het weer werkte mee en dus werden veel ballonnen teruggevonden in het land. De ballon van Floos Steehouwer uit Giessenburg kwam het verst. Haar ballon werd helemaal in Voorthuizen gevonden. Als beloning voor deze geweldige prestatie kreeg zij onlangs een heerlijke taart versierd met - hoe kan het ook anders - ballonnen. De taart werd overhandigd door Roman den Tek, medewerker van bakkerij Syn in Zoet, een dagbestedingsproject van Syndion.

De Hoeff is één van de locaties voor dagbesteding voor cliënten van Syndion. Deze stichting biedt dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Op De Hoeff kunnen cliënten een grote verscheidenheid aan agrarische werkzaamheden verrichten. Zo kunnen ze in de tuin of de kas werken, dieren verzorgen of zelfgemaakte jam en andere producten van het land in de winkel verkopen.

Bijna negentig logeergezinnen zijn voor Syndion actief. ,,De meeste kinderen vinden het heerlijk om te gaan logeren. Dat geldt ook voor kinderen met een handicap. Syndion zorgt voor een goede ‘match’ tussen het kind (en de ouders) en het gezin waar het kind gaat logeren. Het kind voegt zich in het gezin, doet mee met de gezinsactiviteiten en geniet vaak enorm van ‘gewone’ dingen als op visite gaan, meehelpen in huis en tuin en een uitstapje maken", aldus woordvoerster Suzanne Doeleman.

advertentie
advertentie