Gezond bewegen zonder inspanning

16 juni 2010 om 00:00 Nieuws

,,Ik heb vijf jaar geslenderd bij Slender You in Bleskensgraaf en dat is me uitstekend bevallen. Mijn lichaam werd er niet alleen soepeler maar ook strakker van”, vertelt Gertie. ,,Het leek me erg leuk om in het eigen dorp een bewegingsbanken studio te beginnen. Samen met mijn man Richard heb ik een cursus gevolgd. We kunnen onze klanten dus optimaal begeleiden. Slenderen is geschikt voor iedereen, dus ook voor ouderen en mensen die wat minder sportief zijn. Het heeft een verlichtende en verhelpende werking op rug- wervel- en gewrichtsklachten en is ook bijzonder geschikt voor mensen met reuma, fibromyalgie, multiple sclerose en artritis.”

H’VELD-G’DAM - In een knus pandje in de tuin van het woonhuis op Buitendams 8 is sinds zaterdag 12 juni Studio Slender 4 You gevestigd. Op de eerste etage staan zeven splinternieuwe Shapemaster bewegingsbanken waarop onder de deskundige begeleiding van eigenares Gertie Nelissen een groot aantal sportieve en ontspannende oefeningen kan worden gedaan.

Door Ria Scholten

”Slenderen kun je het beste omschrijven als effectieve en gemotoriseerde vorm van gymnastiek. Een uur slenderen heeft hetzelfde effect als ongeveer zeven uur traditionele grondoefeningen. De zeven banken geven ondersteuning bij een scala aan oefeningen waarbij de buik, billen, benen, rug, taille en heupen op een ontspannende manier onderhanden worden genomen. Op alle banken kunnen verschillende oefeningen worden gedaan, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. In combinatie met een verstandig eet- en drinkpatroon heeft slenderen een positief effect op je figuur.”

We nemen een kijkje op de eerste etage die via een gemakkelijke trap bereikbaar is. De bewegingsbanken hebben intrigerende namen zoals Leg Toner, Hip-Waist Trimmer en Circulator Rower en zien er uitnodigend uit. ,,De snelheid waarmee de oefeningen worden gedaan kun je zelf regelen met de tiptoetsen op het bedieningskastje dat onder handbereik is”, legt Gertie uit. “Nieuwe cursisten krijgen eerst een intakegesprek waarin uiteraard wordt ingegaan op de lichamelijke conditie. Aan de hand daarvan wordt een oefenschema opgesteld dat onder onze begeleiding wordt uitgevoerd. Iedereen is welkom voor een gratis proefsessie.”

Slender 4 You is geopend op maandag, woensdag en vrijdag. De openingtijden zijn van 09.00-12.00, van 13.00-15.00 en van 19.00-21.00 uur. De 10-strippenkaart (eenmaal per week slenderen) kost 80 euro. Met de 20-strippenkaart van 140 euro kunnen de cursisten tweemaal per week op de banken plaatsnemen. Slender4You is telefonisch bereikbaar via 0184-707106. Zie ook de website: www.slender4you.nl. De studio is met een informatiekraam aanwezig op de braderie van komende zaterdag. Gertie en Richard staan dan klaar om de bezoekers alles te vertellen over deze gezonde manier van bewegen.

advertentie
advertentie