VVD-onderscheiding voor politiek dier

17 juni 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Voormalig raadslid Jaap Tromp heeft tijdens een VVD-bijeenkomst de Stikker Plaquette gekregen vanwege 'zijn bijzondere inzet voor de partij'. Tijdens de vergadering vond tevens een bestuurswisseling plaats en werd teruggekeken op de positieve resultaten van de Tweede Kamerverkiezingen.

,,,Sinds hij in 1994 raadslid werd, heeft Jaap Tromp veel voor de plaatselijke afdeling, maar ook voor de VVD in zijn geheel, betekend. Naast raadslid, later ook fractievoorzitter, was hij gedurende twee perioden wethouder, waarbij hij in grote mate zijn financiële deskundigheid kon benutten", is de plaatselijke afdeling vol lof over Tromp. Tijdens de ledenvergadering kreeg hij voor zijn bijzondere verdienste en inzet uit handen van Wiet de Bruijn, vicevoorzitter van het hoofdbestuur van de VVD, de Stikker Plaquette met oorkonde. De Bruijn prees Tromp voor het vele werk dat hij naast zijn bedrijf en gezin jaren achtereen heeft verricht. Hij kenmerkte Tromp als politiek dier, een dossierkenner en een echte ‘debater’, die overigens altijd dicht ‘bij zichzelf is gebleven’.

Tijdens de bijeenkomst was ook sprake van een bestuurswisseling. Voorzitter Johan de Jong moest wegens zijn verhuizing naar Bunschoten-Spakenburg zijn functie neerleggen. Hij wordt opgevolgd door Margriet den Breejen, die daarmee zorgde voor een vacature in haar voormalige functie van secretaris. Als nieuwe secretaris werd Arie Knegt benoemd.

Verder werd teruggekeken op de resultaten van de Gemeenteraadsverkiezingen, die aanzienlijk werden overtroffen door het aantal VVD-stemmers bij de recente Tweede Kamer verkiezingen.

De VVD gaat op zoek naar meer nieuwe leden om zich sterk te maken voor het uitdragen van haar beginselen. Een ingestelde werkgroep buigt zich de komende tijd over enkele interne beleidsvraagstukken. Uitgangspunt hierbij is dat de plaatselijke afdeling van de VVD nog meer zichtbaar wordt voor de burgers en aan die burgers laat zien wat zij voor hen kan betekenen.

advertentie
advertentie