Rivas Zorggroep breidt assortiment zorghulpmiddelen uit met obesitasartikelen

17 juni 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Rivas Zorggroep heeft haar assortiment van zorghulpmiddelen uitgebreid. Sinds kort kunnen cliënten met overgewicht hier ook terecht voor speciale obesitasartikelen, waaronder een rolstoel, looprek en rollator.

In Nederland heeft ongeveer de helft van de bevolking tussen de 18 en 70 jaar in meer of mindere mate te kampen met overgewicht. ,,Het komt steeds vaker voor dat mensen vanwege hun gewicht geen gebruik kunnen maken van de standaard artikelen", zegt Annie de Groot, hoofd Rivas Zorghulpmiddelen. ,,Dit is echter ook de groep mensen die er het meeste baat bij heeft om zo snel mogelijk weer op de been te zijn."

Het assortiment zorghulpmiddelen bestaat vooralsnog uit een speciale rolstoel, douche-/toiletstoel, rollator, loopkruk en (elleboog)krukken. ,,De standaard producten zijn vaak maar geschikt voor een gewicht tot 120 kilo. De obesitasartikelen zijn steviger en breder en hebben een maximumbelasting tot wel 400 kilo", vervolgt De Groot. ,,We bieden deze producten omdat het belangrijk is voor mensen om mobiel te blijven. Daarnaast kijken we binnen Rivas natuurlijk ook hoe we deze mensen kunnen helpen bij het terugdringen van het overgewicht."

Zorghulpmiddelen kunnen worden gehuurd, geleend of gekocht. Mensen kunnen hiervoor terecht bij een van de zorghulpmiddelenwinkels of uitleen- en servicepunten. Daarnaast zijn de artikelen te bestellen via de webwinkel: www.rivaszorghulpmiddelen.nl. Pashouders van Rivas krijgen tien procent korting bij de aankoop van zorghulpmiddelen. Voor een totaaloverzicht van de locaties en openingstijden: www.rivas.nl of Rivas Zorglijn, 0900-8440.

advertentie
advertentie