Einde aan 360 jaar korfbalervaring

28 juni 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Aan zo’n 360 jaar korfbalervaring is een einde gekomen. De leden van Vriendenschaar Midweek 1 hebben het team opgeheven.

Een aantal voormalige leden van de A-selectie besloten enkele jaren geleden een midweekteam op te richten. Gewoon om doordeweeks lekker te korfballen, zonder te hoeven trainen. In de loop der jaren viel een aantal mensen af, maar kwamen er ook steeds weer enthousiaste (oud)korfballers bij. Steeds weer stond een gedreven, fanatiek team binnen de lijnen dat niet zomaar aan het afbouwen was. Dit seizoen begonnen leeftijd en de daarbij horende pijntjes een steeds grotere rol te spelen. Ook (zakelijke) verplichtingen zorgden voor steeds meer afschrijvingen. Met als gevolg dat elke week andere mensen uit (jeugd)teams gevraagd moesten worden om toch nog een team op de been te kunnen brengen. ,,Uiteindelijk is besloten om ‘ons’ midweekteam op te heffen. Dit is erg jammer, maar we kwamen tot de conclusie dat het toch de beste oplossing is", aldus speler Eelco van den Herik.

Donderdag 17 juni is een lange reeks van succesvolle en gezellige seizoenen afgesloten met een bezoek aan het Wokrestaurant in Gorinchem. Na deze avond is besloten om door te gaan als Vriendenschaar MidWOK. Op de foto staand van links naar rechts: Marco Kraaijeveld, Peter Kraaijeveld, Ad van der Plas, Sjoerd van der Weide, Eelco van den Herik en Kees Putters. Zittend van links naar rechts: Sjanie Korevaar, Irene de Rover, Janie van Andel, Margret de Keizer, Joke Brouwer en Corine van Houwelingen.

advertentie
advertentie