Veel eigen talent op Rabo Open Toernooi

28 juni 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Bij het zestiende Rabo Open tennistoernooi, gespeeld op de velden van LTC De Merwede, hebben veel spelers van de organiserende tennisclub de finales bereikte. In de hoogste speelsterkten gingen zelfs de titels naar spelers van LTC De Merwede. Maar niet alleen het resultaat stemde de organisatie tevreden. De medewerking van de weergoden, het stijgende aantal deelnemers (187 dit jaar), de doorstroming van jong talent bij De Merwede en de sfeervolle entourage in Westernstijl maakten het tennisfeestje aan de Peulenlaan compleet.

Spelers en speelsters uit de wijde omgeving speelden van 19 tot en met 27 juni voor de titel van het door hoofdsponsor Rabobank gesponsorde toernooi. Ook veel eigen leden van De Merwede deden mee, waaronder veel talentvolle jonge spelers en speelsters die al op een hoog niveau acteren en de strijd met de gevestigde orde zijn aangegaan.

In de heren dubbel toonden Andrew Nederlof en Jaap de Rover zich de sterksten. De zussen Sonja Geelen en Carla van der Waal waren de winnaars in de dames dubbel 5. In een spannende finale wonnen zij met 7-6 en 6-4. In de heren enkel 6 stonden twee Hardinxvelders. Het was talent tegen routine, want Emile Drinkwaard speelde tegen Leo van der Linden. Het jonge talent was deze keer de sterkste. Emile had een inzinkingen in de tweede set, die hij verloor met 6-0. De andere twee sets won Emile met miniem verschil: 7-6 en 7-5. Arjan van den Heuvel, die wacht op een operatie, verbeet de pijn en kon niet goed meer lopen. Samen met zijn dubbel partner Paul Nagelkerken versloeg hij toch Gert den Dunnen en Peter van der Giessen in de finale van de heren dubbel 6.

Aan het eind van de goedbezochte finaledag die veel boeiende tennispartijen opleverde, konden de volgende winnaars worden gehuldigd en in de bloemetjes worden gezet:

Heren dubbel 5: Andrew Nederlof en Jaap de Rover

Dames enkel 5: Sacha van Genen

Dames dubbel 5: Sonja Geelen en Carla van der Waal

Gemengd dubbel 5: Daisy Spek en Nick Man

Heren enkel 6: Emile Drinkwaard

Heren dubbel 6: Paul Nagelkerken en Arjan van den Heuvel

Dames enkel 6: Aimée Theijs

Dames dubbel 6: Merel van Krieken en Kim Scheeren

Gemengd dubbel 6: Marloes Sipma en Sieben Versendaal

Heren enkel 7: Erik van der Kolk

Heren dubbel 7: Ron Dekker en Pieter Koenen

Dames dubbel 7: Linda en Sandra Geelen

Gemengd dubbel 7: Louise en Mark van Hoften

Dames dubbel 8: Renate van der Giessen en Miranda Muis

Heren enkel 7 35+: Ron Dekker

Heren dubbel 7 35+: Bernard en Marcel Scheeren

Dames dubbel 7 35+: Ellen Bakker en Femmy Mol

Gemengd dubbel 7 35+: Vera Kortland en Piet Oskam

Dames enkel 8 35+: Elly de Hertogh - Kalkman

Dames dubbel 8 35+: Caroline van der Made en Caroline van Poelje

Gemengd dubbel 8 35+: Caroline van der Made en Flip Stijl

Heren enkel 8 35+: Arie van Tiggelen

advertentie
advertentie