Nieuw botenhuis Reddingsbrigade

29 juni 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Met de realisatie van een botenhuis heeft de Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam een goed uitgerust onderkomen voor twee reddingsvletten en een snelle reddingsboot. Met een druk op de wedstrijdtoeter heeft burgemeester Maria Wiebosch-Steeman zaterdag de accommodatie feestelijk geopend, waarna noodrooksignalen werden afgestoken en een van de vletten naar buiten gleed. De brandweer vergrootte de feestvreugde met een waterfontein van enkele meters hoog.

Wiebosch-Steeman sprak haar waardering uit over de inzet van zoveel vrijwilligers en het nuttig werk dat door velen is en wordt verzet. Tevens was de directeur van Reddingsbrigade Nederland, Raymond van Mourik, aanwezig. Hij gaf aan dat Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam een goed draaiende vereniging is, die haar nut steeds meer bewijst. Momenteel al tijdens bewakingen van evenementen, maar in de toekomst zal steeds meer samenwerking komen met andere hulpverleningsinstanties in het kader van de veiligheidsregio’s.

Na de officiële opening werd de samenwerking met andere hulpverleninginstanties getoond tijdens een demonstratie van de Reddingsbrigade, de Brandweer en het Rode Kruis. Een ongeval werd nagebootst waarbij een auto drie fietsers had aangereden. De auto kwam tot stilstand tegen een boom, twee fietsers kwamen in het water terecht en de derde fietser kwam in de graskant terecht met een flinke wond aan zijn onderbeen. Deze laatste rol werd gespeeld door een lotusslachtoffer. Uiteindelijk konden alle slachtoffers in veiligheid worden gebracht.

Voor meer informatie over Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam en foto’s van de opening van het botenhuis en de demonstratie, zie www.hgrb.nl.

advertentie
advertentie