BravaNL in basispakket ZHZ

30 juni 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Televisiekijkers in de regio Zuid-Holland Zuid hebben er vanaf vandaag een nieuwe cultuurzender bij. Met ingang van 1 juli maakt de klassieke muziekzender BravaNL deel uit van het analoge basispakket van kabelexploitant UPC op kanaal 66+ en frequentie 832.00 Mhz. De komst van BravaNL volgt op een positief advies van de Programmaraad Zuid-Holland Zuid en heeft betrekking op de gemeenten Alblasserdam, Barendrecht, Binnenmaas, Cromstrijen, Dordrecht, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Korendijk, Leerdam, Liesveld, Nederlek, Nieuw-Lekkerland, Oud-Beijerland, Papendrecht, Ridderkerk, Sliedrecht, Strijen, Zederik en Zwijndrecht.

De programmering van BravaNL bestaat uit nationale en internationale opera’s, concerten, solorecitals en documentaires over klassieke muziek. Daarbij is er speciale aandacht voor Nederlandse solisten, ensembles en orkesten. BravaNL is een reclamevrije zender en is vierentwintig uur per dag te zien. Een uitgebreide programmagids is te vinden op www.bravanl.nl.

BravaNL is bezig met een stormachtige opmars in televisieland. Binnen één jaar na de start is de cultuurzender al in meer dan de helft van alle Nederlandse kabelhuishoudens te ontvangen. Daarmee overtreft BravaNL alle andere tv-initiatieven van de afgelopen jaren.

advertentie
advertentie