‘Aanbesteding De Blauwe Zoom onjuist’

30 juni 2010 om 00:00 Nieuws

De gemeente en Blokland zijn beide eigenaar van delen van de grond waarop De Blauwe Zoom ontwikkeld wordt. Na het ondertekenen van een intentieovereenkomst onderzochten de gemeente en het aannemersbedrijf de mogelijkheden om te komen tot een samenwerkingovereenkomst voor de ontwikkeling van deze nieuwbouwwijk. Beide partijen proberen te komen tot een pragmatische vorm van samenwerking binnen de voorwaarden van het bestemmingsplan. Dit wil onder meer zeggen dat zij onderling afspraken willen maken over praktische zaken, zoals de aanleg van een bouwweg.

H’VELD-G’DAM - De beoogde samenwerkingsovereenkomst van de gemeente met Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland voor de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Blauwe Zoom is in strijd met de aanbestedingsregels. Dit laat de gemeente in een persbericht weten.

Een belangrijk onderwerp van gesprek was echter het risico dat een samenwerkingsovereenkomst in strijd zou kunnen zijn met Europees aanbestedingsrecht. Na het bestuderen van de stukken is de gemeente tot de conclusie dat de aanvankelijke opzet inderdaad strijdig is met die regels. De samenwerking wordt daarom aangepast.

Het streven is om nog dit jaar de procedure van het bestemmingsplan op te starten. De wet verplicht dat een eventuele samenwerkingsovereenkomst moet zijn getekend voordat de procedure start. De partijen vinden het, gelet op de gerezen problematiek, echter niet realistisch dat op een zo korte termijn tot een getekende samenwerkingsovereenkomst gekomen kan worden. Daarom gaan ze op zoek naar een meer praktische samenwerkingsvorm.

advertentie
advertentie