z’n recht

30 juni 2010 om 00:00 Nieuws

,,We laten wensen echt tot hun recht komen”, vertelt Yvonne den Butter, die als verzorgende werkzaam is in Tiendwaert en de heer Vlot begeleidde tijdens zijn bijzondere uitstapje. ,,Hij heeft enorm genoten en ikzelf ook. Het is fantastisch bewoners een leuke dag te bezorgen en een keer iets anders te bieden dan hun vertrouwde omgeving in het verzorgingshuis. Meneer zat s’ avonds nog helemaal te glunderen en ik hoorde van mijn collega dat hij de volgende morgen ook een brede glimlach op zijn gezicht had.”

Geen Acht van Chaam, wel enorm genoten H’VELD-G’DAM/SLIEDRECHT - De heer H. Vlot, 99 lentes jong en bewoner van verzorgingshuis Tiendwaert in Boven-Hardinxveld, gaf nooit zoveel om vakantie. Vaak kon het ook niet omdat hij een eigen slagerij bestierde in Brandwijk. Voor de Acht van Chaam maakte hij echter altijd een uitzondering. Het welbekende criterium dat net na de Tour de France plaatsvindt, groeide uit tot een jaarlijks uitje. De heer Vlot wilde graag weer eens een wielerkoers meemaken en werd zaterdag op zijn wenken bediend in Sliedrecht. Waar hij van heel dichtbij ervoer hoe de renners ronde na ronde voorbij raceten op het snelle parkoers.

Door Erik de Bruin

,,Nu mag hij weer een nieuw kaartje in de wensboom stoppen”, vervolgt ze haar verhaal. ,,Hij heeft ook al een keer gevaren in de Biesbosch. Oudere mensen spreekt dat enorm aan.” De heer Vlot hoort weliswaar slecht, maar is ondanks zijn hoogbejaarde leeftijd nog goed bij de pinken. Hij is altijd een enorm sportliefhebber geweest en volgt onder andere de verrichtingen van het Nederlands elftal nog steeds met grote belangstelling. Als zometeen het WK Voetbal in Zuid-Afrika achter de rug is vermaakt hij zich ongetwijfeld met de Tour de France. ,,Vroeger hield hij alles nauwgezet bij”, vertelt Yvonne. ,,Nu gaat dat natuurlijk niet meer, maar hij weet het nog aardig te volgen. Op z’n gemakje voor de televisie wil hij zoveel mogelijk zien.” Live getuige zijn van een wielerronde was zijn grote wens en omdat Sliedrecht niet te ver van huis is reisden ze naar het baggerdorp. Weliswaar bleven ze slechts een uur omdat het toch wel erg druk en benauwd was, niettemin genoot hij met volle teugen van de entourage en vooral van het feit dat de renners hem met ruim 45 kilometer per uur voorbij raasden. In zijn rolstoel zittend bij de start- en finishlijn, met een petje op tegen de brandende zon, had hij er goed zicht op wie in de beginfase met de premies aan de haal ging.

advertentie
advertentie