Op weg naar carrière als Popstar

17 juli 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Zelf wist hij het al een poosje, maar vrijdagavond 9 juli kon iedereen op SBS 6 zien dat Teus van der Linden door mag naar de theaterrondes van Popstars. Stralend kwam de 17-jarige zanger en turner al flikflakkend de auditieruimte uit. ,,Het ging gewoon goed. Ik heb er geen woorden voor. Ik ben gewoon blij.” Zijn versie van ‘Paparazzi’ van Lady Gaga had de hele vierkoppige jury overtuigd van zijn zangtalent. Teus: ,,Ik geloof jou wel, zei Henkjan Smits. Simone Walraven vond dat ik haar aandacht de hele tijd vasthield. En met Marc-Marie Huijbregts heb ik, voordat ik mocht beginnen met zingen, wel een minuut of drie vreselijk gelachen. Het was echt zo leuk joh. Maar ook Maurice Wijnen was heel vriendelijk en zei: 'Je staat nog aan een heel klein beginnetje van wat mogelijk interessant kan worden als artiest. Ik zie wel een soort van mogelijkheid'."

Door Margreet Strijker

Teus zingt graag nummers van onder anderen Enrique Iglesias of Justin Beaver en repeteert thuis met een professionele studiomicrofoon. Maar is dus ook fan van Lady Gaga. ,,Ik ben pas nog naar een concert van haar geweest. Iemand heeft trouwens het filmpje van mijn Popstars editie op de Belgische site van Lady Gaga gezet. Lachen.” Teus, die tevens een groot musicalliefhebber is en de naam toneelfreak in zijn e-mailadres heeft staan, vertelt dat hij op de basisschool al vaak toneelstukjes voor de klas deed. Toen hij nog op het Wellantcollege in Ottoland zat deed hij altijd mee aan de jaarlijkse talentenjacht. Hij werd een keer eerste en in juni dit jaar sleepte hij de tweede prijs in de wacht met Thriller van Michael Jackson. ,,Natuurlijk kan ik ook dansen. Ik heb altijd veel aan turnen gedaan en ben clubkampioen geweest, maar echt dansles heb ik nooit gehad. Thriller heb ik ingestudeerd door heel vaak en heel goed de videoclip te bekijken.”

Teus werkt bij Bas van der Heijden en gaat na de zomervakantie naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam voor de studie Media en Vormgeving. ,,Maar het liefst zou ik natuurlijk de muziek in gaan. Musicalartiest lijkt me mooi en ooit zelf mijn eigen nummers gaan maken is natuurlijk helemaal geweldig. Maar het is allemaal nog wel heel pril hoor.” Zegt de innemende mogelijk toekomstige Popstar bescheiden. Maar zo bescheiden hoef je niet te zijn als je - weliswaar samen met ongeveer tweehonderd anderen - gekozen wordt uit liefst 11.034 kandidaten. Moeder Laura, die samen met zijn twee zussen en Teus zijn vriendinnenfanclubje bij de audities was, gelooft er in ieder geval wel in: ,,Als je bijna 11.000 anderen achter je laat, dan kun je die 200 ook wel aan.” Ook zijn chef bij Bas van der Heijden heeft er wel vertrouwen in. ,, Teus, jongen als jij in de liveshows komt te staan, ga ik posters door de hele Bas heen hangen.” En de baas van zijn zus Wendy (20) die bij Today Jeanswear werkt heeft hem, mocht het lukken, al een sponsordeal toegezegd. Het is overigens een spannende week voor de familie van der Linden want zus Priscella (18) zingt ook en deed mee aan de voorrondes van het nieuwe RTL 4 programma The Voice. Deze week wordt de uitslag verwacht. Teus gaat in september meedoen aan de driedaagse theaterrondes. ,,Het lijkt me zo leuk joh en zo spannend. Het is natuurlijk een grote afvalrace, maar je leert er zoveel van.” Het Kompas houdt u op de hoogte hoe het de Hardinxveldse ‘Popstar’ (en misschien ook zijn zus ‘The Voice’ Priscella) zal vergaan de komende maanden.

Op You Tube (Popstars 2010 Teus) en op onze website www.hetkompashardinxveld-giessendam.nl is Teus van der Linden, omringd door ‘Paparazzi’ te zien in het geweldig leuke editiefilmpje, dat hij zelf samenstelde uit alle SBS fragmenten waarop hij voorkomt. Zie ook www.sbs6.nl/popstars.

advertentie
advertentie