Veel processen-verbaal tijdens controles op het water

20 juli 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Waterschap Rivierenland heeft tijdens controles op gevaarlijk en hinderlijk vaargedrag elf processen-verbaal opgemaakt. Viermaal is een dwangsom opgelegd en tweemaal werd een dwangsom geïnd. De controles werden gehouden op de Linge, de Buiten-Giessen, de Giessen en de Graafstroom.

In de meeste gevallen ging het om te hard varen. In de andere gevallen ging het om varen zonder vaarbewijs, de te jonge leeftijd voor het besturen van een motorboot en het varen in een motorboot zonder registratie. In één geval probeerde iemand zich uit de voeten te maken toen hij staande werd gehouden. In samenwerking met de politie kon hij later alsnog worden aangehouden, waarop proces-verbaal is opgemaakt.

Om de veiligheid op en om het water te verhogen, is enkele weken geleden het waterschap in samenwerking met de regiopolitie Zuid-Holland-Zuid gestart met een actie om direct op te treden bij gevaarlijk en hinderlijk gedrag op het water. Aanleiding voor deze actie waren de vele klachten van omwonenden van de watergangen. Het waterschap is nadrukkelijk aanwezig op het water met patrouilleboten. Daarnaast controleert het waterschap ook op onopvallende wijze het gedrag van de watersporters.

Voor elke overtreding wordt nu direct proces-verbaal opgemaakt. Als blijkt dat het gaat om kinderen van jonger dan twaalf jaar, kunnen de ouders een een proces-verbaal krijgen.

Waterschap en politie blijven de intensieve controles de komende periode voortzetten.

advertentie
advertentie