Werken onder toeziend oog van de baas

26 juli 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Historische Vereniging kreeg enkele reacties binnen op de foto, genomen tijdens de eerste oorlogsjaren onder aan de Kerkweg of toen nog Den Achterdijk. Van links naar rechts: Lena Kros, Adrie Versluis, Annie Hommerson, met schuin voor haar Wim van der Vlies, daarnaast staat Hennie Huizer. De twee geknielde meisjes zijn herkend als Jannie Verspui en Co de Ruiter. Dan het meisje met de donkere jurk, zij is Wil van der Vlies. Daarnaast staat Jaantje Romijn met op haar arm een jongetje Alblas. Dan zien we Wil de Ruiter en Teus Stam. Daarvoor staan Adrie Klop en Arie Eijkelenboom. In het wandelwagentje zit Jannie Huizer met naast haar het meisje met de vingertjes in haar mond, Jannie de Ruiter. Vervolgens met de step:Jannie Brouwer, Jannie Stam met op haar arm Rie Stam. Tot slot: Lena Stam, Grieta Brouwer met haar broertje Arie Brouwer.

Van de volgende foto weet de Historische Vereniging helemaal niets. Het is een opname uit vroegere jaren. Een werkploeg is hier bezig met een karwei. Zo te zien staat de baas toe te kijken. Heeft iemand enig idee wat deze mensen aan het maken zijn? Voor welk bedrijf? Waar en wanneer is deze foto gemaakt? Wie staan er op?

Reacties graag naar de Historische Vereniging, p/a A. Dubbeldam-van der Waal van Dijk, Buitendams 134, 3371 BN Hardinxveld-Giessendam, 0184-613938. E-mail: jany@dubbeldam.nl.

advertentie
advertentie