Energie opladen in de Biesbosch

29 juli 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM / REGIO - Varen met een fluisterboot door de Biesbosch is dé manier om tot rust te komen en je energie weer helemaal op te laden. Fluisterboten varen op zonne-energie en maken nauwelijks geluid waardoor je optimaal kunt genieten van het kabbelen van het water, het ruisen van het riet en het fluiten van de talloze vogels.

Tijdens de zomervakantie vertrekken vanaf Biesboschcentrum Dordrecht dagelijks fluisterboten voor een rondje ‘Hollandse Biesbosch’. Tijdens een vaartocht van een uur langs rijk begroeide oevers, wilgen, riet en weides vol vogels kom je helemaal tot rust. De Sterling is een open fluisterboot, die ook in de kleinere kreken van de Biesbosch kan varen. Zo beleef je de natuur van heel dichtbij. De Halve Maen is Europa’s grootste fluisterboot op zonne-energie. Deze salonboot is volledig toegankelijk voor rolstoelen en minder validen. De schipper is de gids tijdens de vaartocht. De kosten voor een rondje ‘Hollandse Biesbosch’ bedragen € 7 voor volwassenen en € 5,50 voor 65-plussers en kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Reserveren wordt aanbevolen.

Wil je samen met je (klein)kinderen genieten van de natuur en tegelijkertijd iets leren over energie? Elke vrijdag in juli en augustus wordt de Go Solar vaarwandel-speurtocht georganiseerd. Met fluisterboot de Sterling vaar je in een half uur naar de Stenen Keet aan het Wantij. Hier start je met de speurtocht en wandel je op eigen gelegenheid over het Griendmuseumpad terug naar Biesboschcentrum Dordrecht. De oversteek over het Moldiep maak je met de Zonnepont. Onder de kinderen die meegaan wordt een zonne-energie speelpakket verloot. Daarnaast krijgt elk kind een leuke survivalverrassing.

De Go Solar speurtocht is op vrijdag van 10.45 uur tot 12.45 uur. De kosten bedragen voor volwassenen € 9, 65-plussers en kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen € 7,50. Reserveren is noodzakelijk. Als je wilt deelnemen aan de Go Solar Speurtocht of een andere vaar-/wandeltocht, kun je je opgeven bij de informatiebalie van Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht, tel. 078 630 53 53, E-mail: info@biesbosch.org.

Een overzicht, tijden en uitgebreide beschrijving van alle excursies, rondvaarten en tochten vind je in de gratis Activiteitenbrochure 2010 of op www.hollandsebiesbosch.nl.

advertentie
advertentie