Reinigingsdienst Waardlanden 1 september van start

12 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Al enige tijd wordt achter de schermen hard gewerkt, maar 1 september is het dan eindelijk een feit. Vanaf die datum wordt het huisvuil in zeven gemeenten in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden opgehaald door een nieuwe organisatie met een nieuwe naam: Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsdienst Waardlanden. Waardlanden is ontstaan door een fusie tussen drie reinigingsorganisaties: de GGNZ, die het afval ophaalde in de gemeenten Giessenlanden, Graafstroom, Liesveld, Nieuw-Lekkerland en Zederik en de reinigingsdiensten van de gemeenten Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Sinds half augustus rijden in de regio al enkele auto’s rond met de nieuwe naam en het nieuwe logo.

,,Door de fusie ontstaat een krachtige nieuwe organisatie die in een ruim gebied de reinigingstaken verzorgt en zo een belangrijke rol vervult voor het milieu en de volksgezondheid. De schaalvergroting die ontstaat door de fusie heeft natuurlijk voordelen op het gebied van de efficiency", aldus een woordvoerster van de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Voor de betrokken inwoners verandert door de fusie niets aan het serviceniveau. Wel zullen de inzameldagen in een aantal gevallen wijzigen. In Hardinxveld-Giessendam worden de containers voortaan met zijladers opgehaald. Dat houdt in dat de containers anders aan de straat moet worden neergezet. Alle bewoners krijgen persoonlijk bericht over deze wijzigingen.

Bovendien kunnen alle bewoners in het verzorgingsgebied van Waardlanden met ingang van 1 september gebruikmaken van de drie afvalbrengstations in Gorinchem (foto), Hardinxveld-Giessendam en Groot-Ammers.

Voor bedrijven in de regio is sprake van een uitbreiding van de commerciële dienstverlening. Waar voorheen alleen in Gorinchem veegdiensten en ongediertebestrijding werden aangeboden, kunnen nu ook bedrijven in de rest van het gebied deze diensten bij Waardlanden inkopen.

Op of rond 1 september gaat ook de nieuwe website van Waardlanden live: www.waardlanden.nl. Vanaf dat moment kunnen mensen hier dan terecht voor informatie over afval en reiniging. Ook kunnen zij digitaal een afspraak maken voor het ophalen van grofvuil, hun afvalkalender bekijken en meldingen doen.

advertentie
advertentie