PROCO maakt ondernemers weerbaar

12 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

REGIO – ,,Het is onze doelstelling om ondernemers weerbaar te maken tegen liquiditeitstekorten als gevolg van oplopende betalingstermijnen van debiteuren of wanbetaling.” Aan het woord is John van Soest van PROCO Nederland, een producentencoöperatie met als hoofdactiviteit het incasseren van vorderingen. Daarnaast biedt het bedrijf aan met name MKB’ers en ZZP’ers de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve MKB kredietverzekering. Jaco Slagboom, medeoprichter van Uitzendorganisatie Artiflex vertelt waarom zijn bedrijf gebruik maakt van de diensten van PROCO.

Door Ria Scholten

,,Wij nemen het debiteurenbeheer voor een deel of in zijn geheel over van onze opdrachtgevers”, legt John uit. ,,Debiteuren met een betalingsachterstand worden door ons op een oplossingsgerichte manier benaderd en daarin onderscheiden we ons van de meeste incassobureaus. Door de economische crisis en doordat de banken terughoudend zijn op het gebied van kredietverstrekking komen ondernemers sneller in de financiële problemen. Ons uitgangspunt is dat incassozaken binnen de bedrijfskolom dienen te worden opgelost. Ondernemers komen vaak in de problemen omdat zij worden geconfronteerd met gestaag groeiende openstaande vorderingen op hun klanten. Met hun toestemming gaan wij aan de slag om die posten te incasseren. Hierbij krijgt de debiteur de mogelijkheid om zijn openstaande vorderingen ‘weg te strepen’ tegen zijn schulden, zonder dat er liquide middelen aan te pas hoeven te komen. Op deze wijze kan de debiteur relatief snel aan zijn betaalverplichting voldoen.”

,,Het risico van oninbare vorderingen kan via onze collectieve MKB kredietverzekering worden afgedekt”, aldus John. ,,De premie is voor de doelgroep beduidend lager dan bij de reguliere kredietverzekeraars. Veel ondernemers hebben een negatief beeld van de hoogte van de premie, het aantal administratieve handelingen dat van hen wordt gevraagd en de dekking. Wij kunnen op al deze punten duidelijkheid verschaffen en bekijken vrijblijvend of deze verzekering voor een bedrijf interessant kan zijn.”

Op welke wijze werkt Artiflex samen met PROCO? ,We willen graag meedenken met onze debiteuren en dan vooral op het gebied van hun liquiditeit”, vertelt Jaco. ,,Daarom bieden wij hen de gelegenheid om gebruik te maken van de diensten en de knowhow van dit bedrijf. Als de betalingsproblemen van onze klanten worden opgelost heeft dit een positieve invloed op onze liquiditeitspositie omdat zij ons sneller kunnen betalen. Ondernemers zijn nu eenmaal wederkerig van elkaar afhankelijk. Als er in de bedrijfskolom een schakel wegvalt, heeft dit een negatief effect op de overige bedrijven in de keten. Collectiviteit is dus het sleutelwoord.”

Uitgebreide informatie over PROCO is verkrijgbaar bij John van Soest, telefoon 076-5139128. Zie ook de website www.prococoop.nl. Meer informatie over Artiflex is te vinden op de website www.artiflex.com.

Foto-onderschrift: John van Soest (l.) en Jaco Slagboom zien beiden het belang van goed debiteurenbeheer in.

advertentie
advertentie