RSD: Minder geld voor uitkeringen

12 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Regionale Sociale Dienst en Kredietbank AV (RSD) wordt geconfronteerd met een onverwachte extra verlaging van € 1,5 miljoen op het budget om uitkeringen van te betalen.

Eerder dit jaar kondigde het Rijk al een verlaging aan van veertien procent op het re-integratiebudget. Dit komt in de praktijk neer op € 1,1 miljoen euro. Nu komt daar nog eens een korting bovenop van € 1,5 miljoen euro voor het betalen van de bijstand. Totaal levert de RSD dus 2,6 miljoen euro in op haar budgetten van het Rijk. De aangekondigde extra verlaging komt onverwacht, stelt het RSD. ,,Deze korting op het bijstandsbudget zorgt ervoor dat het verwachte overschot op de begroting van de RSD kantelt naar een fors tekort”, aldus directeur Elone van Velthuijsen.

,,De aangekondigde verlaging komt, uitgerekend in een tijd waarin alle zeilen bij gezet moeten worden, hard aan. Enerzijds krijgen we minder geld voor het verstrekken van uitkeringen en voor re-integratie, terwijl anderzijds meer mensen door de economische crisis een beroep doen op de bijstand. We constateren ook een forse toename van mensen die aankloppen met schulden."

Ondanks de aangekondigde bezuinigingen blijft de RSD zich inspannen om burgers uit de regio volwaardig en blijvend aan de samenleving te laten deelnemen. Onlangs hebben de inspanningen van de RSD een succes opgeleverd. Van het ministerie van VROM heeft de RSD een bonus van bijna € 400.000 toegekend gekregen, alsmede een compliment voor het realiseren van haar hoge inburgeringsdoelstellingen.

advertentie
advertentie