Nieuwe tentoonstelling Biesboschmeester

13 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - De wisselexpositie in Biesboschcentrum Dordrecht staat van april tot en met december in het teken van Biesboschmeesters. Vier verschillende kunstenaars uit de regio exposeren met hun kunstwerken die geïnspireerd zijn op de Biesbosch. Op 6 augustus heeft beeldend kunstenaar Jan Vos het stokje overgenomen van Jelle Jouwsma.

Jan Vos werd geboren in Werkendam. In die tijd verdiende de bevolking van het dorp haar brood met riet snijden en houthakken in de Biesbosch, maar het was ook de thuishaven van vissers, binnenschippers en zeelieden. Als jochie had hij de droom kunstenaar te worden. Danig ontmoedigd in de verwezenlijking van die droom ging hij echter naar de ambachtsschool om timmerman te worden. Uiteindelijk is hij gaan varen. In die periode vond hij tijdens zijn lange werkdagen toch nog tijd voor het maken van houtskooltekeningen, een liefhebberij die hem veel voldoening gaf.

In zijn schilderijen zie je nog altijd de beelden van de Biesbosch en haventjes uit zijn jeugd, maar ook de sleepboten met aanhang op de rivier en de luchten die hem als schipper altijd al fascineerden. Het werk van Jan Vos is tot 30 september te zien in Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, Dordrecht, 078-6305353. Begin oktober wordt de expositieruimte aan de volgende Biesboschmeester doorgegeven.

advertentie
advertentie