Sociale vaardigheidstraining voor kinderen

16 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Kinderen die problemen hebben in het contact maken met andere kinderen en geen grip hebben op hun eigen sociale situatie kunnen een cursus Sociale Vaardigheidstraining (SOVA) bij de SKEW volgen. De veertien lessen voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar starten dinsdagmiddag 31 augustus, van 15.30 uur tot 17.00 uur.

De cursus is bedoeld voor kinderen die pesten of gepest worden, geen vrienden hebben, een negatief zelfbeeld en negatieve verwachtingen van hun sociale kwaliteiten hebben. De training is ook bedoeld voor kinderen die de sociale vaardigheden wel bezitten maar deze niet (kunnen) toepassen.

Om deze training zo optimaal mogelijk te kunnen geven geldt een aantal voorwaarden. Er zijn geen andere bijkomende problemen die (nog) teveel op de voorgrond staan; Het kind dient voldoende verstandelijke vermogens te hebben; Het kind moet kunnen lezen en schrijven. Dit in verband met het maken van huiswerk. Voordat de cursus start vindt een intakegesprek plaats met ouder en kind waarin de invulling en het verloop van de cursus vooral aan het kind wordt uitgelegd.

Locatie: de Ducdalf, Scheldestraat 1, 3371 SV Hardinxveld-Giessendam. Telefoonnummer 0184-612771. De kosten voor deze cursus bedragen € 108.

Voor meer info en aanmeldingen: Davinia Vogel (d.vogel@stichtingskew.nl) of Vincent de Noord (v.denoord@stichtingskew.nl).

advertentie
advertentie