Extra controles op negeren rood licht

17 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Het Verkeershandhavingsteam van de politie Zuid-Holland-Zuid let de komende weken extra op het rijden door het rode verkeerslicht. De politie doet dat nu omdat de schoolvakanties voorbij zijn en veel scholieren dus de weg opgaan.

Door rood licht rijden is één van de vijf speerpunten waarop de politie extra controleert. ,,Nog even een stoplichtje pakken kan namelijk dramatische gevolgen hebben. Verkeerslichten staan op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. Doorrijders die het gaspedaal wat dieper intrappen om net door rood te schieten, lopen het risico om geconfronteerd te worden met bestuurders die nietsvermoedend bij groen licht optrekken. Gaat het mis, dan levert het niet alleen de bekende beelden op van totaal verwrongen autowrakken, maar vaak ook van gewonde verkeersdeelnemers. En worden fietsers of voetgangers aangereden, dan is het leed vaak niet te overzien”, aldus een politiewoordvoerster.

Een bekeuring voor het rijden door het rode licht is hoog. Een automobilist moet 160 euro betalen. Bromfietsers krijgen een bekeuring van 110 euro en fietsers 60 euro. Voetgangers die het rode licht negeren, krijgen een boete van 45 euro.

Meer informatie over verkeersveiligheid en de handhaving hiervan is te vinden op de site van de politie Zuid-Holland-Zuid, www.politie.nl/zuid-holland-zuid, en dan kijken bij ‘Unit Verkeer’ of bij www.verkeershandhaving.nl.

advertentie
advertentie