Varen vanuit de Biesbosch

19 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Al jaren vaart de rondvaartboot vanaf Biesboschcentrum Dordrecht niet alleen door de Biesbosch, maar ook naar mooie plaatsen daar net buiten.

Willemstad is een mooi vestingstadje, gelegen op de grens van Holland, Brabant en Zeeland aan het Hollands Diep. Vanaf Biesboschcentrum Dordrecht varen deelnemers er via de ‘groene rivier’ Nieuwe Merwede in tweeënhalf uur naar toe. Gidsen van het Biesboschcentrum gaan mee op de tocht. Zij vertellen onderweg over het Nationaal Park de Biesbosch. In Willemstad kunnen belangstellenden een stadswandeling met gidsen maken, waarna de terugreis over de Oude Maas gaat. De tocht naar Willemstad wordt gevaren op donderdag 30 september en duurt ongeveer 7,5 uur.

Gorinchem is een vestingstadje dat een belangrijke plaats innam in de Hollandse Waterlinie. Oude stadswallen, verdedigingswerken, havens en pakhuizen: het rijke verleden van ‘Gorcum’ is nog overal zichtbaar. Geïnteresseerden ontdekken dit onder leiding van een ervaren gids of op eigen gelegenheid. Donderdag 16 september kunnen zij inschepen voor een dagtocht van zes uur over de drie Merwedes.

Reserveren: Meer informatie over de cultuurhistorische dagtochten bij Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53 in Dordrecht, 078-6305353, info@biesbosch.org.

advertentie
advertentie