Een dagje naar Volendam?

20 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het bleef even stil na het verschijnen van de bovenstaande foto in Het Kompas van 28 juli. De Hitstorische Vereniging dacht al dat deze opname te oud zou zijn. Gelukkig kwam er nog een mailtje binnen. De dochter van Louw Buyk herkende haar vader op de foto. Zij wist te vertellen dat haar vader vroeger werkzaam was bij het Grondboorbedrijf N. Hoogendoorn. We zien Louw Buyk op de vijfde plaats van links, achter de twee mannen die iets van een stok vasthouden. De firma N. Hoogendoorn deed aan grondboringen overal in het land. Het bedrijf was gevestigd op de toenmalige Boorstoep. De naam Boorstraat en Pulsstraat verwijzen nog naar dit bedrijf. Als iemand nog iets meer weet te vertellen over de personen die er op staan, hoort de vereniging dit graag.

De volgende foto waarvan de medewerkers graag nog wat meer willen weten is wel een heel gezellige. We zien een groep meisjes die een dagje uit zijn naar Volendam, waar zij in klederdracht op de foto staan. We denken dat het een meisjesvereniging is, waarschijnlijk begeleid door de dominee met zijn vrouw. Op de achterste rij staat een verklede man. Dit zou de buschauffeur kunnen zijn.

Reacties graag naar de Historische Vereniging, p/a A. Dubbeldam-van der Waal van Dijk, Buitendams 134, 3371 BN Hardinxveld-Giessendam, 0184-613938. E-mail: jany@dubbeldam.nl.

advertentie
advertentie