Bewegen zonder te zweten

20 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Op zoek naar beweging zonder te zweten? Even loskomen, ontspannen en alles vergeten. De SKEW-cursus Taiji kan misschien iets zijn.

Taijiquan is een eeuwenoude bewegingsleer uit China, die mensen kunnen beoefenen, ter bevordering van de gezondheid, als meditatie en als gevechtskunst. De sierlijke harmonieuze bewegingen vergroten het evenwicht, coördinatie, balans, flexibiliteit en het concentratievermogen. In de lessen staat de vorm centraal, dit zijn langzame en vloeiende bewegingen volgens een vastpatroon. Dit wordt afgewisseld met oefeningen die deelnemers bewustmaken van de houding, spierspanning en ontspanning.

De docente Linda Renes, moeder van twee jonge kinderen, beoefent zelf al negen jaar taiji bij Ellen Schoemaker. ,,Taiji is voor mij de ultieme manier om lekker te bewegen en te ontspannen. Tegelijkertijd is de vorm een uitdaging met mogelijkheid tot verfijning en verdieping. Ik raak nooit uitgeleerd.”

De cursus start woensdag 15 september in SKEW-locatie Dorpshuis Drijvershof, Nassaustraat 6. De cursus wordt gegeven van 20.45 tot 21.45 uur en kost € 87 voor dertien lessen. Docent: Linda Renes. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan vanaf nu bij de SKEW via telefoonnummer 0184-612771 of via info@stichtingskew.nl.

advertentie
advertentie