Ven2cops hard op weg naar 25.000 euro

20 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het streefbedrag van 25.000 euro dat de Ven2cops van de Politie Zuid-Holland-Zuid willen bereiken, komt al aardig in zicht. De politiemensen willen minimaal dit bedrag binnenhalen voor de strijd tegen kanker.

Zaterdag 21 augustus gaat zeevishandel Ton Punt in Dordrecht het tot nu behaalde bedrag weer flink aanvullen door Ven2cops-wijn te verkopen. Deze visboer van Winkelcentrum Bieshof in Stadspolders vond het al een goed idee om foldertjes van de Ven2Cops in zijn winkel neer te leggen en bood vervolgens aan de wijn aan zijn visklanten te verkopen. De 21ste augustus zullen twee politiemensen van het korps Zuid-Holland-Zuid in de viswinkel de verkoop weer voor hun rekening nemen.

Zaterdag 28 augustus zijn de Ven2Cops met drie kramen aanwezig op de Zomermarkt in Hendrik-Ido-Ambacht, waar zij CD’s, wijn (rood, wit en rosé), fietskleding en nog veel meer verkopen. Ook bestaat de mogelijkheid om per fiets op de rollerbank de Limburgse Cauberg te ‘beklimmen’, waarbij de snelsten een mooie prijs winnen. De korpschef van de Politie Zuid-Holland-Zuid T. Visscher hoopt er de 28ste ook bij te zijn om zoveel mogelijk geld voor de strijd tegen kanker binnen te halen. Voor alles wat verkocht wordt, geldt zoals altijd: na aftrek van de inkoopsprijs gaat het resterende bedrag voor de honderd procent naar de strijd tegen kanker.

Twee weken na de zomermarkt gaan achttien collega’s van het korps daadwerkelijk de fiets op om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Op 10 september gaan ze, ondersteund door elf collega's, onder de naam Ven2Cops (spreek uit: Ventoux-cops) meerdere malen de Franse berg Mont Ventoux beklimmen. Ze krijgen daarbij een figuurlijke steun in de rug van Ballast Nedam, KWS, Buko en verkeersschool Jaap Speelziek, die als shirtsponsors de Ven2cops een warm hart toedragen.

Meer informatie over de Ven2Cops, nieuws, foto’s en nog veel meer is te vinden op www.ven2cops.nl.

advertentie
advertentie