Hardinxveld wint oefen- en bekerwedstrijd

22 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Hardinxveld zaterdag heeft de oefenwedstrijden in de seizoenvoorbereiding afgesloten en is inmiddels gestart met het bekerprogramma.

Midweeks werd de laatste oefenwedstrijd gespeeld tegen derdeklasser Sparta’30. Hardinxveld kwam hierin snel op achterstand, maar trok door doelpunten van Wouter Romeijn en Richard Zwakhals het duel nog voor de rust naar zich toe. In de tweede helft bepaalden Nick van der Woude en Leon Kazen de eindstand op 4-1.

Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van trainer Ton Heijstek de eerste bekerwedstrijd thuis tegen derdeklasser Streefkerk. Hardinxveld had moeite om het spel te maken tegen de stug verdedigende bezoekers. Het duurde tot halverwege de tweede helft voordat de score werd geopend. Richard Zwakhals bediende Sjoerd Ooms die 1-0 aantekende. Daarna kwam er meer ruimte en was het opnieuw Richard Zwakhals die Dennis Vogel vrij voor het doel zette om 2-0 binnen te tikken. In de laatste aanval van de wedstrijd deed Streefkerk met de 2-1 nog wel iets terug.

Voor de beker gaat Hardinxveld nog midweeks op bezoek bij zondagderdeklasser Madese Boys en het ontvangt zaterdag als laatste zondagtweedeklasser RCD. De aanvang aan de Sluisweg is 14.30 uur. Alleen de winnaar van de bekerpoule plaats zich voor de volgende ronde.

Op zaterdag 4 september start dan de competitie in de tweede klasse, waarin Hardinxveld begint met de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht.