Certificering voor goede begeleiding Borstvoedingscafé

23 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Borstvoedingscafé van Rivas Zorggroep prolongeert voor de komende drie jaar het certificaat Zorg voor Borstvoeding. Het café voldoet weer aan de eisen die zijn opgesteld door World Health Organization (WHO) en Unicef.

Volgens de normen van het certificaat moeten moeders goede voorlichting krijgen over borstvoeding. Het is tevens een garantie dat de vrouwen kunnen rekenen op de juiste kennis van de medewerkers. ,,We zijn daarom ook trots dat we het certificaat mogen behouden", zegt Joanneke van der Marel van het Borstvoedingscafé van Rivas. ,,Het is voor moeders een bewijs dat ze bij Rivas kunnen rekenen op de juiste kennis en deskundig advies."

Iedere tweede en vierde vrijdag van de maand vindt het Borstvoedingscafé plaats in restaurant Metropole aan het Melkpad 3-5 in Gorinchem. Moeders die borstvoeding geven of willen gaan geven kunnen hier tussen 10.30 en 12.00 uur terecht. Regelmatig is een lactatiekundige aanwezig. Van der Marel: ,,We zien dat vrouwen het fijn vinden om naast deskundig advies ook ervaringen uit te wisselen. Met het Borstvoedingscafé bieden wij moeders daarvoor de mogelijkheid." Vrijdag 27 augustus wordt de eerste bijeenkomst na de zomervakantie gehouden.

Meer informatie over het Borstvoedingscafé en andere diensten van Rivas Zorggroep is te vinden op www.rivas.nl of via Rivas Zorglijn, 0900-8440.

advertentie
advertentie