Raad en college hebben weinig tijd nodig

24 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – De eerste raadsvergadering na de vakantieperiode nam maar weinig tijd in beslag. De agendapunten werden kort en krachtig behandeld. Aan de orde onder meer het aanpassen van de Verordening naamgeving en nummering (adressen), het vaststellen van de verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad, het benoemen van commissieleden op basis van de verordening ‘functioneringsgesprekken burgemeester en raad’ en het benoemen en beëdigen van een medewerker ondersteuning raadsgriffier/plaatsvervangend griffier.

Door Wil Sommeijer

Om met het laatste te beginnen: burgemeester Maria Wiebosch-Steeman liet weten dat het voluit gaat om de ‘Verordening naamgeving en nummering van de openbare ruimten, verblijfsobjecten, ligplaatsen, standplaatsen en afgebakende ruimten’. Een mond vol voor een aanpassing van de modelverordening ten gevolge van de invoering van de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen).

Timon van Zessen (CDA) kon instemmen met het voorstel om het college van B&W. Hij achtte het college voldoende in staat om een straat Willem Drees of Wim Kok te noemen. ,,Het gaat in de raad om politieke hoofdlijnen vast te stellen en de kleine politiek wat terug te dringen. En dit voorstel is daartoe een goede voorzet.”

Ook Jan Nederveen (CU) kon zich vinden in het voorstel. Hij wilde weten of de verplichting tot het aanbrengen van nummerborden gehandhaafd wordt. Wiebosch-Steeman stelde dat dit zeker het geval zal zijn. ,,We kunnen zelfs actiever gaan handhaven. We hebben een BOA aangenomen en binnenkort hebben we een sollicitatiegesprek voor een tweede BOA.”

In verband met het vertrek van de heer Van Etten, die wethouder in Binnenmaas is geworden, moest een nieuwe medewerker ondersteuning raadsgriffier/plaatsvervangend griffier worden benoemd. Interne sollicitaties zijn er niet geweest en op de externe werving zijn veertien sollicitatiebrieven ontvangen. Vier kandidaten zijn uitgenodigd voor een gesprek, waarvan er slechts twee hebben plaatsgevonden omdat de andere twee kandidaten om verschillende redenen afvielen. Nadat de sollicitatiecommissie unaniem een keuze had gemaakt, kon burgemeester Wiebosch donderdagavond Marissa de Ruiter in haar nieuwe functie beëdigen. De benoeming geldt voor een proefperiode van één jaar, waarna aan de hand van een personeelsbeoordeling beken kan worden of de tijdelijke aanstelling omgezet kan worden in een vast dienstverband.

De benoeming van de leden van de commissie voor de Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad, verliep zoals verwacht. Alle fractievoorzitters van de zes politieke partijen, te weten CDA, T@B, VVD, PvdA, CU en SGP, zijn benoemd.

advertentie
advertentie