PKC grijpt zege in regiotoernooi

24 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Niet geheel verrassend heeft PKC het bijna traditionele regiotoernooi van HKC gewonnen. De Papendrechtse vereniging uit de korfballeague was te sterk voor de hoofdklassers GKV, Vriendenschaar en HKC. Hoogtepunt voor de thuisspelende club was de zege op buur Vriendenschaar.

Zoals gebruikelijk werden de eerste wedstrijden op vrijdagavond gespeeld. Na de openingswedstrijden van de tweede teams lieten de eerste teams zien wat zij in huis hadden. De wedstrijd tussen Vriendenschaar en PKC was zoals verwacht een prooi voor de ploeg uit Papendrecht en GKV wist aan het langste eind te trekken tegen HKC.

Zaterdag stonden vier potten korfbal op het programma en het waren wederom de tweede teams die het spits mochten afbijten. PKC 2 won van GKV 2 en Vriendenschaar 2 wist HKC 2 af te troeven.

Ondertussen was op veld twee de wedstrijd tussen de eerste teams van PKC en GKV gestart. De Gorcumers verweerden zich dapper, maar werden door een scherp schietend PKC toch op een nederlaag getrakteerd. Om 16.00 uur stond de kraker van het toernooi op het programma, de derby tussen HKC en Vriendenschaar. HKC wist het beste uit de startblokken te komen en met goede aanvallen werd gestaag een duidelijke voorsprong opgebouwd. Even leek het er op dat de thuisploeg naar dubbele cijfers kon uitlopen maar Vriendenschaar liet het niet zover komen. De eindstand werd uiteindelijk 15-9 in het voordeel van de thuisploeg en daarmee werd het verlies van de avond ervoor goedgemaakt.

advertentie
advertentie