Kleertjes & Zo verhuist naar Peulenplein

25 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - In een knus hoekpand aan het Peulenplein 4a is vanaf donderdag 26 augustus Kleertjes & Zo gevestigd. De winkel verkoopt baby- en kinderkleding van bekende merken in de maten 50 tot en met 164 met uitlopers naar 176 en 182. Het pand biedt verder plaats aan een mooie collectie gebruikte kinderkleding en heel veel leuke en trendy accessoires. We spraken met de eigenaren Yvonne en Jan van Wijngaarden.

Door Ria Scholten

De voormalige bloemenzaak heeft een flinke metamorfose ondergaan. De donkere wanden zijn wit gesausd en het eveneens witte winkelmeubilair geeft aan de winkel een frisse uitstraling. Al snel blijkt dat Yvonne zich al een aantal jaren met kindermode bezighoudt. ,,Ik heb een aantal jaren thuisparty’s verzorgd met kinderkleding van het kwaliteitsmerk PomPom. Anderhalf jaar geleden ben ik met Kleertjes & Zo gestart in een pandje bij ons woonhuis aan Buitendams”, vertelt ze. ,,Door de groeiende klantenkring werd de ruimte te krap en we zijn heel blij dat we de zaak op deze mooie locatie verder uit kunnen bouwen.”

,,PomPom blijft ons hoofdmerk en dat houdt in dat vrijwel de gehele collectie in de rekken hangt. Daarnaast verkopen we kwaliteitsmerken als Porto Azul, S-Company en Jil & Sil. Voor de allerkleinsten hebben we kleertjes van Boontje, Petit Elephant, Wiplala, Imps & Elfs en La Petit Couronne. Klanten kunnen ook terecht voor beenmode van Yellow Moon en Ewers in de maten 50 tot en met 176. Accessoires zoals bretels, arm- en beenwarmers, stola’s, haarbanden, sjaals, mutsen en handschoenen, haarspelden en sieraden maken het plaatje compleet. Daarnaast hebben we een ruime collectie betaalbare kraamcadeautjes.” Wat worden de wintertrends? ,,Veel antraciet en donkerblauw in combinatie met zachtroze en fuchsia, maar ook wit en lichtgrijs. We verkopen zowel sportieve als feestelijke kleding. We willen benadrukken dat ook onze gebruikte kleding er vaak nog als nieuw uitziet. We stellen hoge eisen aan de ingebrachte kleding die niet alleen van goede kwaliteit moet zijn, maar ook schoon, héél en gestreken dient te worden ingeleverd. Als een kledingstuk verkocht is krijgt de inbrenger vijftig procent van de opbrengst. Niet verkochte stukken gaan naar het Samuelhuis in Misca in Roemenië of kunnen weer door de eigenaar worden opgehaald. Zomerkleding kan vanaf september worden ingeleverd, maar ook winterkleding is welkom omdat de collectie wekelijks wordt aangevuld.”

,,Nieuw is onze spaarkaart”, meldt Jan. ,,Vanaf de openingsdag tot en met 11 september delen we dubbele stempels uit. Tien stempels geven recht op vijf euro korting op de volgende aankoop. Onze openingstijden staan op www.kleertjesenzo.com. Op woensdagmiddag zijn we gesloten.”

advertentie
advertentie