Varen op Dag van de Ouderen

26 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Dag van de Ouderen sluit dit jaar aan bij het thema 'Historische Waterwegen en Waterlinies' dat de Provincie Zuid-Holland voor 2010 als jaarthema heeft gekozen. ,,Hoe kunnen we dit beter doen dan door het water op te gaan?", stelt het plaatselijk comité, dat bezig is met de voorbereidingen voor 1 oktober. Dan vindt de Dag van de Ouderen plaats.

Ouderen kunnen deze dag een vaartocht maken rond de Kop van de Oude Wiel. Een tocht over de Merwede en door de Biesbosch. Tijdens de drie uur durende tocht geeft een gids uitleg over het gebied dat tijdens de vaartocht wordt doorkruist. De eerste afvaart is om 9.30 uur en de tweede om 13.30 uur. Het vertrekpunt is de aanlegplaats in Boven-Hardinxveld. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het IGO Servicepunt, Venusstraat 3, 611454. De kosten bedragen slechts € 5 per persoon dankzij een aantal sponsors die de Dag van de Ouderen jaarlijks mogelijk maken. In de prijs is inbegrepen twee kopjes koffie en een halvemaan koek. Inschrijven kan vanaf donderdag 2 september. Het Comité verwacht veel belangstelling voor deze vaartocht, wacht daarom niet te lang met opgeven. Inschrijvingen worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst.

Meer informatie bij het IGO Servicepunt, 611454.

De Internationale Dag van de Ouderen vindt jaarlijks plaats op 1 oktober en is een initiatief van de Verenigde Naties. In Hardinxveld-Giessendam is het plaatselijk comité verantwoordelijk voor de organisatie. Vorig jaar werd in het kader van deze dag de manifestatie Senioren Actief gehouden.

advertentie
advertentie