Nieuw kinderdagverblijf in woonzorgcentrum

27 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Catalpa Kinderopvang opent in november een nieuw kinderdagverblijf in woonzorgcentrum De Lange Wei in Boven-Hardinxveld.

Het nieuwe kinderdagverblijf gaat - met een knipoog naar De Lange Wei - De Speelweide heten en zal ruimte bieden aan één groep van zestien kinderen van nul tot vier jaar. Daarnaast krijgt de groep een eigen, aangrenzende buitenspeelplaats.

,,De voormalige koepel is afgebroken en op dezelfde plaats wordt momenteel een compleet nieuwe koepel opgetrokken, waar Catalpa de benedenverdieping van zal betrekken. Het kinderdagverblijf zal bij oplevering aan alle eisen en wensen voldoen om kwalitatief hoogwaardige kinderopvang te bieden", vertelt locatiemanager Karin de Groot.

,,De huisvesting binnen woonzorgcentrum De Lange Wei biedt vele voordelen en Catalpa kijkt met plezier uit naar de samenwerking. Zo kunnen de pedagogisch medewerkers met de kinderen op bezoek bij de ouderen die in De Lange Wei wonen en met elkaar activiteiten ondernemen. Ook kunnen de kinderen binnen het pand op stap om gezellig iets te gaan drinken in het restaurant of om een praatje te maken in de hal of om naar de vogeltjes te gaan kijken. Natuurlijk zijn de bewoners van de Lange Wei ook welkom voor een bezoekje aan De Speelweide.

Deze unieke huisvesting en samenwerking heeft nu al tot de afspraak geleid dat kinderen vanaf de leeftijd van een jaar straks een smakelijke warme lunch voorgeschoteld krijgen uit de keuken van De Lange Wei. Binnen het kinderdagverblijf wordt een sfeer gecreëerd, die ervoor zorgt dat de kinderen zich prettig en veilig voelen, vertrouwen hebben in eigen kunnen, voor zichzelf op kunnen komen, respect ontwikkelen voor zichzelf en anderen, zelfstandig zijn en sociaal vaardig. Het team werkt volgens het principe van ontwikkelingsgericht werken, waarbij op het individuele niveau van ieder kind wordt ingespeeld, zodat elk kind zich optimaal kan ontwikkelen."

Kindercentrum De Speelweide is het hele jaar geopend van maandag tot vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur, met uitzondering van nationale feestdagen. Meer informatie: afdeling Plaatsing en Planning van Catalpa Kinderopvang, 0800-0743 (gratis).

advertentie
advertentie