LOT ontspanningstherapie

27 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Stichting voor Sociaal Kultureel Educatief Werk in Hardinxveld-Giessendam start een cursus LOT Ontspanningstherapie.

LOT is afgeleid van verschillende lichaamstherapieën, zoals onder andere yoga en bio-energetica. De basis wordt gevormd door lichaamsgerichte oefeningen, waarbij een goede ademhaling centraal staat. Ontspanningstherapie is bedoeld voor: mensen met een hoog (werk)ritme; mensen die zichzelf beter willen leren kennen; - mensen met veel stress. Wat is het effect: het vergroot het concentratievermogen; het bewuster maken van het eigen lichaam; het beter leren ontspannen; het beter omgaan met stress; het vergroten van energie; het in balans brengen van inspanning en ontspanning; het aangeven van eigen grenzen. Ontspanningstherapie wordt toegepast op onderhoud van gezondheid; op een plezierige wijze ontspannen en bewegen; het preventief omgaan met klachten van lichaam en geest. Ontspanningstherapie is een manier van actief bezig zijn waarbij deelnemers met behulp van verschillende oefeningen tot ontspanning kunnen komen.

Deze cursus start dinsdag 14 september en wordt gegeven van 9.00 tot 10.15 uur en van 20.30 tot 21.45 uur in De Peulenhof, Venusstraat. Deze cursus start ook in dorpshuis Drijvershof, Nassasutraat 6 op vrijdag 17 september met lestijd van 9.00 tot 10.15 uur en van 10.30 tot 11.45 uur. Docent: Tosca van Slooten. De kosten zijn € 95 voor dertien lessen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan vanaf nu bij de SKEW, via 0184-612771 of via e-mail: info@stichtingskew.nl.

advertentie
advertentie