Bazaar vol attracties in De Lange Wei

27 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Stichting Vrienden van BBS kan wel wat kasmiddelen gebruiken. Om ook in de toekomst in De Lange Wei voor Sinterklaas te kunnen spelen, houdt de stichting vrijdag 17 en zaterdag 18 september een groots opgezette bazaar in het atrium en restaurant van het woonzorgcentrum.

De stichting heeft als doel de financiële middelen bijeen te brengen voor het mede in stand houden van een optimaal woon- en leefklimaat voor de bewoners van het woonzorgcentrum. De stichting heeft de afgelopen jaren verschillende activiteiten ondersteund en georganiseerd, zoals financiële ondersteuning aan de sjoelclub, handwerkclub, de meerzorggroep en bijvoorbeeld door de kosten en organisatie te dragen van de jaarlijkse rolstoelvierdaagse. Naast deze activiteiten schenkt de stichting ook grote en praktische cadeaus aan de bewoners, zoals een vriendentafel bij de ingang van het atrium, de fitnessruimte en een elektronisch bingoapparaat. Dit jaar heeft de stichting haar oog laten vallen op de meerzorg. Voor deze bewoners wordt op dit moment een uitbreiding aan het gebouw van de Lange Wei gerealiseerd. Tijdens de opening van deze ruimtes zal de stichting aanwezig zijn en weer een paar cadeaus overhandigen.

Vanwege al deze activiteiten en uitgaven is het noodzakelijk jaarlijks een grote bazaar te houden. De bazaar van de Lange Wei staat vooral bekend om zijn gezelligheid en de grote variatie. Het Rad van Avontuur draait en in het rommelmarktgedeelte worden kleine spullen en puzzels verkocht. Tweedehands boeken zijn aanwezig evenals kramen met bijzondere sierkaarten, sieraden en zelfgemaakt handwerk. Met de prijzenboom kunnen leuke attenties gewonnen worden.

Voor de kinderen staan leuke spellen klaar, zoals de grabbelton, envelop trekken, koe melken, zenuwspiraal, stok vangen en sjoelen. Uiteraard zijn leuke kinderprijzen te winnen. Beide dagen kunnen bezoekers koffie met een heerlijke appelflap nuttigen en haring happen. De poffertjes- en de oliebollenkraam zijn beide dagen open.

De stichting strikt tijdens de bazaar altijd een paar leuke publiektrekkers. Een pottenbakster en een edelsmid zijn aanwezig. Ook dit jaar treedt het bekende Shantykoor AHOY meerdere malen op.

De bazaar wordt gehouden op vrijdagavond van 18.30 uur tot 21.30 uur en op zaterdagochtend 18 september van 10.00 uur tot 12.30 uur.

advertentie
advertentie