Alpha-cursus in Hardinxveld-Giessendam

27 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een Alpha-cursus is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met het christelijk geloof, maar ook voor mensen die recent christen zijn geworden en voor mensen die hun geloof nog eens vanaf het begin willen doordenken. In Hardinxveld-Giessendam start 20 september zo'n cursus.

,,Veel mensen willen best graag praten over dingen die hen bezighouden, maar vinden vaak geen luisterend oor. Dit geldt voor de dagelijkse onderwerpen, maar vooral ook voor geestelijke zaken. In de Alpha-cursus wordt naar elkaar geluisterd, in het bijzonder als het geestelijke zaken betreft. Soms zijn mensen teleurgesteld of ontmoedigd, maar ze willen er ten diepste wel graag over praten om er uit te komen. Gebleken is dat de Alpha-cursus hierin voorziet. De cursusleiding staat open voor de vragen van de deelnemers en stimuleert het gesprek en zo ontstaat wederzijds begrip. Dit werkt bevrijdend. Gods leiding wordt gevraagd over alles. Deelnemers geven aan Zijn leiding te ervaren", aldus organisator Jaap van Vliet.

De deelnemers beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Dit geeft de mensen de gelegenheid elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. Daarna volgt een inleiding. Vervolgens praten de deelnemers met elkaar in kleine groepen over het thema van die avond. ,,Deze opzet heeft als voordeel dat enerzijds duidelijke informatie wordt overgedragen en dat anderzijds volop ruimte is voor onderling gesprek en ontmoeting", meent Van Vliet.

De Alpha-cursus duurt tien weken: één avond in de week en een kort weekend. Ook start 23 september een Youth Alpha-cursus. Youth Alpha bevat dezelfde onderwerpen als de Alpha-cursus, maar is speciaal gericht op jongeren van vijftien tot en met zeventien jaar. Het eten is ‘fast’ en de gesprekjes zijn kort, bondig en interactief.

De beide cursussen worden onder andere ondersteund door de Rafaël Gemeenschap Giessenlanden en de Christengemeente in Hardinxveld-Giessendam. De interkerkelijke stuurgroep bestaat uit personen die lid zijn van verschillende kerken. De Alpha-cursus is gratis. Voor meer inlichtingen en/of opgave: Jaap van Vliet, 0184-617227 of jenavanvliet@gmail.nl; Wim Overduin, 0184 613425 of youthalphahardinxveld@gmail.com.

advertentie
advertentie