Mantelzorgbijeenkomst met bijzondere gastspreker over MS

28 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het IGO Servicepunt voor welzijn, wonen en zorg en MEE nodigt mantelzorgers en overige belangstellenden uit voor een mantelzorgbijeenkomst met een speciale gast: Reni de Boer.

Reni de Boer was in 2007 Mis(s) Nederland en ambassadeur voor Onbeperkt Nederland. De Boer werkt nu als freelancer en adviseur op het gebied van gehandicaptenbeleid. Haar speerpunten zijn gelijke rechten, arbeidsparticipatie, onderwijs en beeldvorming. Ze is ambassadeur voor de stichting MS Research en internationaal actief lid van Multiple Sclerosis International Federation (MSIF).

De Boer vertelt woensdag 15 september in De Lange Wei waarom zij heeft meegedaan aan de Mis(s) verkiezingen, over haar ziekte M.S., wat dit voor haar betekent. Na afloop kunnen vragen gesteld worden.

De bijeenkomst is tot stand gekomen door samenwerking tussen het IGO Servicepunt voor Welzijn, Wonen en Zorg en MEE Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Deze twee organisaties werken samen om mantelzorgers te ondersteunen. Mantelzorg is het verlenen van extra zorg die familie, vrienden, kennissen of buren vrijwillig en onbetaald verlenen. Het verlenen van mantelzorg aan personen in hun familie, huishouden of sociaal netwerk met vrij ernstige lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen.

De bijeenkomst begint om 9.30 uur en duurt tot 11.30 uur.

Aanmelden bij de IGO via 0184-611454 of via de e-mail: s.terlouw@igo-servicepunt.nl.

advertentie
advertentie