Hardinxveld door in de beker

29 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld is met twee overwinningen en een gelijkspel doorgedrongen tot de volgende ronde van de strijd om de districtsbeker. De formatie van Ton Heijstek kan hierdoor met een goed gevoel de competitie in, die zaterdag start.

Na de 2-1 winst op Streefkerk won de ploeg van trainer Ton Heijstek ook in het midweekse programma van Madese Boys. Ondanks het overwicht van Hardinxveld namen de gastheren uit Made de leiding. Kort voor de rust trok Lars Coerts de stand gelijk. Door doelpunten van Nick van der Woude en Stefan Kant liep Hardinxveld uit naar 1-3. In de slotfase kopte de thuisclub nog binnen waardoor Hardinxveld vertrok met een 2-3 overwinning.

Afgelopen zaterdag speelde Hardinxveld in de laatste wedstrijd van de bekerpoule thuis tegen het Dordtse R.C.D. In de openingsfase liet Hardinxveld een hele reeks kansen onbenut. Door een fraai schot van Sjoerd Ooms in de bovenhoek ging Hardinxveld wel met een 1-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft verslapte het spel van Hardinxveld en daar profiteerde R.C.D. van door de gelijkmaker binnen te schuiven. Door deze 1-1 werd Hardinxveld met een puntentotaal van zeven onbereikbaar voor de andere ploegen in de poule en kan zo uitzien naar de loting voor de volgende bekerronde.

Na de oefen- en bekerwedstrijden in de voorbereiding gaat zaterdag de competitie van start. In de tweede klasse met veertien ploegen staat als eerste de derby tussen Hardinxveld en Sliedrecht op het programma. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.