Veel nieuwe collega’s erbij

1 september 2010 om 00:00 Nieuws

Vanaf 1 september wordt het huisvuil in zeven gemeenten in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden opgehaald door Waardlanden. Het gaat hierbij om Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Giessenlanden, Graafstroom, Liesveld, Nieuw-Lekkerland en Zederik. Voor de inwoners blijft het serviceniveau onveranderd. De voorzitter gaf aan dat voor een deel van de medewerkers de fusie wel degelijk consequenties heeft: ,,Zij hebben een andere werkgever en een heleboel nieuwe collega’s gekregen. Dat zijn ingrijpende veranderingen waar de mensen aan moeten wennen. Ik ben er echter van overtuigd dat het proces dat we in gang hebben gezet goed is. In deze tijd moet je als reinigingsdienst van een bepaalde omvang zijn om toekomst te hebben.”

‘Fusie reiniging alleen merkbaar voor personeel’ GORINCHEM / H’VELD-G’DAM – Het hijsen van drie vlaggen met het logo van de nieuwe Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsdienst Waardlanden markeerden dinsdagmiddag de start van de nieuwe organisatie die voortvloeit uit de GGNZ en de reinigingsdiensten van Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. André Hoogendoorn, wethouder van de gemeente Nieuw-Lekkerland én voorzitter van het Bestuur van Waardlanden hield een korte toespraak.

Door Ria Scholten

Hoogendoorn keek met plezier terug op de achterliggende periode waarin de vele plannen gestalte kregen. ,,We kregen begrip voor elkaars standpunten en leerden ook dat samengaan altijd een kwestie is van geven en nemen, of beter gezegd van geven en krijgen.”

Vervolgens streek hij samen met twee collega-wethouders de vlaggen van de GGNZ, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Medewerkers van Waardlanden viel de daarna de eer te beurt om de drie vlaggen te hijsen met het logo van hun nieuwe werkgever. André Hoogendoorn zal de symboliek er wel van in: ,,Zij zijn immers degenen die met elkaar gaan zorgen dat Waardlanden een mooi bedrijf wordt met een goede toekomst.”

advertentie
advertentie