Bekentenis in zedenzaak school

13 oktober 2010 om 00:00 Voorpagina

Nadat de school vorige week een brief naar alle ouders had verstuurd, druppelden de reacties binnen. Bovenop de twee eerdere verklaringen meldden de ouders van een oud-leerling zich bij de politie. Ook zij deden aangifte van een zedendelict tegen de leerkracht. Inmiddels heeft de man een bekennende verklaring afgelegd. Of hij verdacht wordt van het plegen van nog meer zedenmisdrijven, wil woordvoerster Sandra ter Horst van het Openbaar Ministerie niet kwijt. ,,We hebben de zaak in onderzoek.” Volgende week wordt besloten of de inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht nog langer in hechtenis blijft.

Directeur: ‘Je kunt het bijna niet geloven’ H’VELD-G’DAM - De 25-jarige leerkracht van de Koningin Wilhelminaschool heeft bij de politie bekend meerdere zedenmisdrijven met (oud-)leerlingen te hebben gepleegd. Tegen de man lopen momenteel drie aangiftes. In alle gevallen gaat het om jongens. De school probeert de heftige gebeurtenissen ondertussen een plekje te geven. Directeur Thijs Meerkerk blikt terug op een bewogen week.

Na het bekend worden van de derde aangifte heeft de Koningin Wilhelminaschool besloten de brief ook naar de ouders van alle oud-leerlingen te sturen. ,,De reacties van leerkrachten en ouders varieerden vorige week van verslagenheid tot ongeloof. Nadat we van de politie hadden gehoord dat de betrokken leerkracht was aangehouden, zijn de collega’s door het schoolmaatschappelijk werk toegerust om de ouders te woord te staan en de kinderen op te vangen”, vertelt directeur Thijs Meerkerk van de Koningin Wilhelminaschool.

Hij vervolgt: ,,Opvang van kinderen had en heeft voor ons de hoogste prioriteit. Wat en hoe vertellen we het? Welke vragen kunnen we verwachten? Veiligheid op school en vertrouwen in leerkrachten zijn ook de onderwerpen waar we de komende maanden schoolbreed aandacht aan zullen besteden. Voor de klas van de leerkracht was er vandaag bijvoorbeeld nog een extra kringgesprek en een koffie-ochtend voor ouders waarbij ook het schoolmaatschappelijk werk betrokken was.”

Snel gegaan

,,Het is heel snel gegaan. Je kunt het in eerste instantie bijna niet geloven als je met dergelijk nieuws wordt geconfronteerd. Tussen de eerste informatie per brief en de bekentenis nu, zit nog geen twee weken. Gelukkig krijgen we van veel ouders terug dat ze waardering hebben voor de open en zorgvuldige manier waarop de school heeft gecommuniceerd. Ook de samenwerking met de politie, specialisten van de gemeente, GGD, maatschappelijk werk en Slachtofferhulp was meer dan goed. We zijn dankbaar voor alle professionele hulp die we krijgen. Ook de regisserende, maar tevens bindende rol van de burgemeester ervaren we als zeer positief”, aldus de aangeslagen directeur.

advertentie
advertentie