Nieuwbouw geen gelopen race

20 oktober 2010 om 00:00 Voorpagina

Positieve grondhouding. Dat komt dus wel goed zou je denken. Martin Dame, lid van het schoolbestuur, is daar allerminst van overtuigd. ,,Ach, dat heet zo, maar het geld is er niet, dus is het niet zeker. Renovatie van de school is ook niet aan de orde, want dat is duurder dan nieuwbouw is uitgerekend. Ook is de eventuele locatie nog niet zeker. In het nieuwe plan Tienmorgen-Noord is wel een locatie gereserveerd. Maar er staat nog niets vast.”

Regenboogschool wil nieuw onderkomen H’VELD-G’DAM – Het schoolbestuur van de Vereniging ‘School met de Bijbel tot stichting en instandhouding van scholen voor christelijk onderwijs’ in Boven-Hardinxveld, heeft een aanvraag ingediend voor het Integraal Huisvestingsplan 2011-2014 voor vervangende nieuwbouw van de Regenboogschool. Het college van B & W staat positief tegenover het plan en heeft het voornemen om in 2011 terug te komen met een voorstel waarin ook de mogelijkheden voor de bouw van een gymnastiekzaal in Boven-Hardinxveld worden meegenomen.

Door Wil Sommeijer

Wethouder Theo Boerman beaamt dat niet bekend is waar het geld voor nieuwbouw vandaan moet komen.

,,Het schoolbestuur heeft een aanvraag voor vervangende nieuwbouw ingediend en dat verzoek hebben wij conform de verordening getoetst, heeft men recht op vervanging en hebben we dan wel de financiële middelen. Nou, dat hebben we niet. We gaan een onderzoek doen naar het dekkingspercentage. Er wordt in ieder geval aan gewerkt, maar ik ben niet bij machte om te zeggen wanneer in 2011 hierover uitsluitsel gegeven kan worden.”

Ook wethouder Eelke Kraaijeveld is terughoudend. ,,We moeten de komende periode maar zien waar we het geld vandaan moeten halen. We zullen terug moeten naar de raad. Het is geen simpel traject. Het is niet alleen complex vanwege de financiën, maar ook de locatiekeuze moet gemaakt worden. Er is ruimte gereserveerd in Tienmorgen-Noord, maar de school wil graag herbouwen op de huidige locatie.”

Een visie wordt ontwikkeld om een beter beeld te krijgen van de toekomstige voorzieningen in Boven-Hardinxveld. Kraaijeveld geeft aan dat de gemeenteraad in 2009 opdracht heeft gegeven om het voorzieningenniveau in Boven-Hardinxveld gefaseerd aan te pakken. Eerst de school en een gymnastieklokaal.

advertentie
advertentie