Compliment na zwarte weken

20 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

,,Misschien moeten we dan Thijs Meerkerk bellen”, zegt A. Hamstra van De Zevenster. Meerkerk is directeur van de Wilhelminaschool. Hamstra: ,,Van wat ik via de media heb vernomen heeft de school het keurig gedaan. Heel integer.” Hij doelt daarmee op de in zijn ogen heldere communicatie richting ouders en de buitenwereld. Zijn collega van de Rehobothschool, J. Vink, steekt de geplaagde basisschool een hart onder de riem: ,,De school heeft naar alle betrokkenen toe bijzonder goed gehandeld. Dat heb ik overal geproefd en gehoord. Er is sterk gecommuniceerd. We hebben respect en waardering voor hoe met deze moeilijke kwestie is omgegaan. De Wilhelminaschool komt hier sterker uit.”

‘School heeft heel integer gehandeld’ H’VELD-G’DAM - De Koningin Wilhelminaschool stond de afgelopen twee weken tegen wil en dank in het middelpunt van de belangstelling. Een leerkracht heeft bekend dat hij zich heeft bezondigd aan meerdere zedenmisdrijven. Het Kompas belde directeuren van andere basisscholen hoe zij het nieuws hebben ontvangen en of er een protocol is als hun school met zoiets wordt geconfronteerd.

Door Erik de Bruin

Om de vijf à zes weken staat een vergadering gepland. ,,Voor de eerstvolgende directiekring heb ik dit onderwerp geagendeerd”,, vertelt Vink. “Het is goed er met elkaar over te praten zodat je er lering uit kan trekken. Of wij een protocol hebben? Nee. Wel bijvoorbeeld bij rouw en ongelukken.” ,,Er zijn hele mooie protocollen, maar de rauwe realiteit waar je in een vreselijk geval als dit tegenaan loopt is heel anders”, aldus P.W. Visser van de Ichthusschool. Hij houdt het bij een korte reactie. ,,Van wat ik heb gelezen heeft de school het goed gedaan en zouden we daar inderdaad lering uit kunnen trekken. Verder wens ik geen commentaar te geven. Het is een interne zaak.”

,,Het is al erg genoeg”, besluit Visser zijn korte reactie. ,,Eén van de ergste dingen wat je als school kan overkomen”, stelt Vink. ,,Ik heb heel erg meegeleefd. Het heeft me persoonlijk beziggehouden. De betreffende leerkracht is een gekende en gewaardeerde collega die ook wel eens bij ons op school kwam. Er spoken veel vragen in je hoofd: Hoe kan dit? Is het wel waar? In eerste instantie hebben we terughoudend gereageerd. Onze reactie was: laten we niet te vroeg oordelen en het verdere verloop afwachten.” De andere schooldirecteuren waren vanwege de herfstvakantie telefonisch niet bereikbaar.

advertentie
advertentie